DE EERSTE KLAS

Er overkomt je nogal wat als je naar de eerste klas gaat. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, nieuwe vakken en andere docenten. Dat is wel even wennen. Tijdens de introductiedagen leer je je mentor, je loods, de docenten en natuurlijk de andere eersteklassers goed kennen. Hierdoor voel je je al snel thuis. Je mentor is het aanspreekpunt voor jou en je ouders. Je loods is een leerling uit klas vijf die jou je weg helpt te vinden in de school en aan wie je alles mag vragen.

LATIJN EN GRIEKS

In de eerste klas volgen alle leerlingen Latijn. Je leert niet alleen de taal, maar je komt ook veel te weten over mythologie en de geschiedenis van het Romeinse Rijk. In klas twee krijg je Grieks erbij. Latijn en Grieks helpen je ook bij het leren van andere vakken. In de vijfde klas ga je naar Italiƫ of Griekenland, waar je met eigen ogen kunt zien wat je in de voorgaande jaren geleerd hebt.

WAT KUN JE NOG MEER KIEZEN?

In klas vijf kun je examen doen voor het Cambridge Certificate in Advanced English. Dat is heel nuttig als je later in het buitenland wilt studeren. In de bovenbouw hebben we verschillende keuzevakken, zoals tekenen, muziek, filosofie, Natuur, Leven & Technologie en verdiepende wiskunde. Behalve leren zijn er bijzondere activiteiten als meedoen aan toneel, muziek en dans en bezoek aan o.a. het Archeon en het Van Goghmuseum en natuurlijk sportdagen en schoolfeesten. Elk jaar nemen er bovendien leerlingen deel aan het Model European Parliament. Ook is onze schoolkrant, de Olympus, leuk om te lezen, maar ook zeker leuk om zelf in te schrijven.

PRELISENUM

Voor kinderen die wel de intelligentie, maar nog niet de vaardigheden bezitten om aan de slag te gaan in klas 1, hebben wij een tussenjaar: het Prelisenum. Gedurende een schooljaar word je bij ons op school klaargestoomd voor een goede start in klas 1.

Kom je bij ons kijken? Je bent van harte welkom!