ONZE SCHOOL

Het Gomarus College heeft verschillende locaties in Friesland, Groningen en Drenthe en biedt vernieuwend onderwijs op verschillende niveaus; van praktijkonderwijs tot vwo. Wij vinden het heel belangrijk dat jij het naar je zin hebt op school. Daarom hebben we op het Gomarus College veel aandacht voor elkaar en zorgen we dat iedere leerling wordt gezien. Je mag zijn wie je bent en leert in een gezellige en veilige sfeer. We bieden veel structuur en maken onze lessen boeiend en uitdagend, zodat je met plezier je vakken volgt. 

Christelijk

Op onze school staan de Bijbel en het geloof centraal. Je merkt het aan onze docenten, de dagopeningen en vieringen en natuurlijk aan de inhoud van de lessen. Op onze school ontmoet je jongeren uit allerlei kerkgenootschappen die het fijn vinden dat het geloof ook op school aandacht krijgt.

leren voor je Leven

Leren doe je niet alleen om je toetsen te halen, maar ook om jouw plek in de maatschappij te kunnen vinden. Nu en later. Op het Gomarus College krijg je daarom ruimte om te experimenteren, fouten te maken en je te ontwikkelen als mens. We willen je leren hoe je als christen van betekenis kunt zijn. We staan stil bij onderwerpen als inclusief denken, hebben oog voor de natuur en stimuleren je om in projecten en maatschappelijke stages van waarde te zijn voor een ander.

Ontdek je talent

Op het Gomarus College krijg je veel ruimte om de talenten die je van God hebt gekregen, te ontdekken en te ontwikkelen. Zo kan je keuzemodules volgen in bijvoorbeeld koken, fotografie, muziek, techniek, handvaardigheid of vechtsporten.

Begeleiding en ondersteuning

Als je bij ons op school komt, kun je rekenen op goede begeleiding en ondersteuning. Bij je mentor kun je met al je vragen terecht. Heb je moeite met huiswerk maken? Dan maken we samen een goede planning. Heb je behoefte aan meer uitdaging? Dan mag je in het verbredingstraject werken aan uitdagende onderzoeksprojecten.  

 
ONZE LOCATIE IN ASSEN

Op onze locatie in Assen kan je verschillende niveaus volgen, van vmbo tot vwo. Doe je de richting vmbo-tl, dan kan je bij ons examen doen. Onze slagingspercentages horen bij de hoogste in Assen. Bij ons heb je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. We voeren elk jaar ontwikkelgesprekken, waarin we afspreken aan welke (leer)doelen je gaat werken. We helpen jou bij wat daarvoor nodig is!

En verder? Actiedagen, projectdagen, culturele uitstapjes, Mission Olympic, PVT, jeugddebat, olympiades, sportdagen, snacken op vrijdag, schoolfeesten… Te veel om op te noemen. Kom kennismaken en ervaar hoe het is op het Gomarus College!

Het Gomarus College Groningen

Het Gomarus College heeft ook scholen in Groningen. Daar vind je alle niveaus; van het praktijkonderwijs tot (tweetalig) vwo. Ook kan je er het Vakcollege (basis en kader), de VakMavo of VakHavo volgen. Op onze bovenbouwlocatie Vondelpad 1 kan je instromen om de havo/vwo af te maken. We stimuleren je er om uit te blinken, bijvoorbeeld met Olympiades, Speaking Contests, poëziewedstrijden of sportcompetities. Meer weten? Kom dan naar de open dag op één van deze locaties. Alle informatie vind je op www.gomaruscollege.nl.