Niveaus

Je kunt bij ons alle niveaus volgen. Van vmbo tot vwo, met ondersteuning of juist met extra uitdaging. We vinden het belangrijk om inspirerend en uitdagend onderwijs te geven zodat je met interesse en plezier de lessen volgt. De doorstroom naar de bovenbouw is voor alle niveaus uitstekend. Doe je de richting vmbo-tl dan kun je bij ons examen doen. Voor elke leerling is er de kans om door te stromen naar een ander niveau.  Onze slagingspercentages behoren tot de hoogste in Assen.  

Christelijk

Het Gomarus College is een christelijke school waar de Bijbel en het geloof centraal staan. We laten je ervaren wie Jezus is en wat een geweldig cadeau het is om door hem geliefd te zijn. Je merkt het aan onze christelijke docenten, dagopeningen en vieringen, aan de aandacht die wij je geven en natuurlijk ook aan de inhoud van de lessen. Bij ons op school is iedereen christen en ga je in gesprek met elkaar over wat dat voor jou betekent.
Tijdens je maatschappelijke stage ben je van waarde voor een ander, door bijvoorbeeld samen een tuin op te knappen voor iemand die het zelf niet meer kan doen of door het ondersteunen van leerlingen van de AZC-school, de Internationale Schakelklas, bij het leren van de Nederlandse taal.

Begeleiding

Tijdens je schoolcarrière word je begeleid door je persoonlijke mentor waar je met al je vragen terecht kunt. Tijdens de ontwikkelgesprekken, waarbij ook je ouders aanwezig mogen zijn, spreken we samen af aan welke leerdoelen en persoonlijke doelen je gaat werken. Samen helpen we jou succesvol te zijn bij ons op school. Heb je moeite met huiswerk maken? Na schooltijd kun je onder begeleiding aan de slag met je huiswerk.

Verbredingstraject

Wanneer je meer uitdaging aan kunt, mag je meedoen met het verbredingstraject. Samen met je coach bespreek je welke lessen je kunt missen en naar welk onderwerp je onderzoek gaat doen. Wanneer je bijvoorbeeld piano kunt spelen kun je een eigen compositie schrijven en uitvoeren. Hiervoor doe je ook buiten de school onderzoek door bijvoorbeeld met een componist mee te lopen en advies te vragen. Het project wordt afgesloten met een feestelijke avond waarbij je het eindproduct op geheel eigen wijze presenteert aan familie en vrienden.

Ontdek je talent

Bij ons op school mag jij je talenten ontdekken. Je krijgt de tijd en ruimte om op en buiten school keuzemodules te volgen waarvoor je belangstelling hebt. Voorbeelden zijn fotografie, drama, aikido, debatteren, aquarelleren, bakken en programmeren. Door het volgen van verschillende keuzemodules ontdek je waar je goed in bent en waar je interesses liggen.

Het Gomarus College Groningen

Het Gomarus College heeft ook scholen in Groningen. Daar vind je het tweetalig vwo, het gymnasium, het Vakcollege Techniek, het Vakcollege Mens en Dienstverlenen, de VakMavo/VakHavo en het Praktijkonderwijs. Denk je dat juist deze opleidingen iets voor je zijn? Kom dan naar de open dag op één van deze locaties. Alle informatie vind je op www.gomaruscollege.nl.