ONZE SCHOOL

Het Gomarus College heeft verschillende locaties in Friesland, Groningen en Drenthe en biedt vernieuwend onderwijs op verschillende niveaus; van praktijkonderwijs tot vwo. Wij vinden het heel belangrijk dat jij het naar je zin hebt op school. Daarom hebben we op het Gomarus College veel aandacht voor elkaar en zorgen we dat iedere leerling wordt gezien. Je mag zijn wie je bent en leert in een gezellige en veilige sfeer. We bieden veel structuur en maken onze lessen boeiend en uitdagend, zodat je met plezier je vakken volgt. 

CHRISTELIJK

Op onze school staan de Bijbel en het geloof centraal. Je merkt het aan onze docenten, de dagopeningen en vieringen en natuurlijk aan de inhoud van de lessen. Op onze school ontmoet je jongeren uit allerlei kerkgenootschappen die het fijn vinden dat het geloof ook op school aandacht krijgt.

LEREN VOOR JE LEVEN

Op het Gomarus College helpen we je om jouw plek in de maatschappij te vinden. Je krijgt ruimte om te experimenteren en leert hoe je als christen van betekenis kunt zijn. We staan stil bij onderwerpen als inclusief denken, hebben oog voor de natuur en stimuleren je om in projecten en maatschappelijke stages van waarde te zijn.

ONTDEK JE TALENT

Je krijgt veel ruimte om de talenten die je van God hebt gekregen, te ontdekken en te ontwikkelen. Zo kan je keuzemodules volgen in bijvoorbeeld koken, muziek, techniek, handvaardigheid of vechtsporten.

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING

Je kunt rekenen op goede begeleiding en ondersteuning. Bij je mentor kan je met al je vragen terecht. Heb je moeite met huiswerk maken? Dan maken we samen een goede planning. Heb je behoefte aan meer uitdaging? Dan mag je in het verbredingstraject werken aan uitdagende onderzoeksprojecten.

GOMARUS COLLEGE Drachten

Locatie Drachten is een kleine, maar bruisende streekschool voor vmbo, havo en vwo. Doe je de theoretische leerweg, dan kan je bij ons examen doen. Binnen alle niveaus zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo hebben we wekelijks talentontwikkeling, diverse sporttoernooien, muziek en leren we je graag de nieuwste technieksnufjes.

VAKCOLLEGE EN PROJECTVAK

Doe je een basis- of kaderberoepsgerichte opleiding? Dan volg je bij ons het Vakcollege en krijg je vanaf klas 1 extra praktijklessen. Voor de havo/vwo-leerlingen is er extra uitdaging in het projectvak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O).