GUIDO ARNHEM

Bij Guido Arnhem hebben we oog voor jou en voor elkaar. Er is een fijne sfeer zodat iedereen goed kan leren en werken. Jij, wij en je ouders; samen zijn wij school, samen zijn wij Guido.  We leren je verantwoordelijkheid te willen en durven nemen, voor jezelf en voor de ander. Zowel binnen als buiten de school. Want voor God is iederéén uniek en waardevol en dát vinden wij ook: jij bent welkom op Guido Arnhem. 

KLEINSCHALIG

We zijn een kleine school en dat maakt dat er meer ruimte is voor persoonlijke aandacht en goede ondersteuning voor iedereen. Je brengt veel tijd door op school, we willen daarom een veilige plek voor leerlingen zijn. Naast goed contact met jou, vinden we het ook fijn een band op te bouwen met je ouders. 

Eigentijds

Guido is een eigentijdse school en dat merk je in de lessen. Je leert veel door te ervaren en te ontdekken. We gebruiken niet alleen boeken, maar ook websites en apps. Je werkt op Guido dan ook met je eigen laptop. We hebben jonge, enthousiaste docenten die ook van jou willen leren. Op Guido leer en doe je veel door samen te werken. Samen doen, ervaren en ontdekken, dat is Guido!  

Flexibel

Wij helpen jou graag om ook op school jouw creatieve talenten te gebruiken en verder te ontwikkelen. Naast de lessen hebben we op dinsdag- en donderdagmiddag TOV-tijd:  Tijd voor Ontwikkelvrijheid . Je mag dan zelf kiezen wat je gaat doen, met wie je samenwerkt en hoe je leert. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit  Sport+, rekenen, extra talen, Guido uit de Kunst of Maatschappelijke diensttijd. Samen met de mentor worden je taken ingepland. Op Guido maken we het meeste werk samen op school. Zodat er niet veel schoolwerk mee naar huis gaat. 

Maatschappelijk DienstTijd 

De school uit en leren in de praktijk? Dat kan alleen bij Guido! Vrijwillig, in welke klas je ook zit. We helpen je met het kiezen van een werkplek en geven jou de ruimte om daar één keer in de week te werken en jezelf te ontwikkelen.  Zo kan je bijvoorbeeld ouderen helpen bij het gebruiken van hun digitale telefoon of werken bij een zorgboerderij.

Begeleiding  

We hebben oog voor wat jij nodig hebt. Misschien wil je meer uitdaging of heb je ergens hulp bij nodig? Ons ondersteuningsteam helpt je bij het plannen, leren en je eigen ontwikkeling. Op maandag en woensdag is er extra huiswerkbegeleiding als dat nodig is. Onze schoolmaatschappelijk werkster is er ook voor ouders, voor vragen over opvoeding en ontwikkeling.

lesdagen  

Op Guido proberen wij de lesdagen zo kort mogelijk te houden. Zo houdt Guido rekening met de reistijd. De eerste les begint om 8.40 uur en je bent bijna altijd rond 15.30 uur weer vrij. 

Resultaten  

Ons onderwijs zorgt voor goede scores. Je kans van slagen is groot; zo goed als alle leerlingen halen in het examenjaar hun diploma.  Maar bij ons op school gaat het niet alleen om hoge cijfers. We vinden het belangrijk dat je groeit als mens.

AANMELDING

Wil jij graag naar Guido? Je ouders kunnen je aanmelden, dat kan via het online aanmeldingsformulier op onze website, kijk op www.guido.nl/aanmelden