Het Farelcollege biedt met zijn drie kleinschalige afdelingen – het lyceum met (tweetalig) atheneum en havo, de mavo en het vmbo al 100 jaar goed onderwijs. Elke afdeling heeft zijn eigen docententeam waardoor we de leerlingen écht zien en écht kennen. Het Farelcollege is een actieve en gezellige school met extra’s als tweetalig onderwijs, internationalisering, sport en cultuur en veel verschillende activiteiten. De docenten helpen je graag om goed te presteren. Ook als het even iets minder gemakkelijk gaat, krijg je extra begeleiding bij het leren. Je mentor helpt je en heeft aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Zo stimuleren we je om het beste uit jezelf te halen!

 brugklas

Als je naar de middelbare school gaat, verandert er veel. Op het Farelcollege zorgen we voor een zachte landing. We bieden jou een omgeving om goed te kunnen wennen aan de middelbare school.  Zo geven we lessen in studievaardigheden, start je elke dag met je mentor en heb je in de onderbouw les in je eigen gebouw of afdeling. We gaan ervan uit, dat je aan het begin van de tweede klas op de juiste plek zit en het niveau hebt bereikt dat bij je past. Tussentijds opstromen is ook mogelijk. 

Wat kun je in klas 1 verwachten?

Je krijgt les in verschillende vakken. In de lessen maar ook daarbuiten ga je veel nieuwe dingen leren. Met je klas maak je soms een uitstapje, bv. naar een museum of de Rotterdamse haven. En er zijn veel gezellige activiteiten zoals de Black & White party, het kerstgala en leuke uitjes. Door samen dingen te doen, ontstaat er een hechte band.

Maatwerk

Bij de maatwerkuren kun je kiezen voor extra uitleg, verdieping of verrijking van de lesstof. Daarbij krijg je begeleiding van de docent of je mentor. In alle lessen is er gelegenheid om alvast met het huiswerk aan de slag te gaan. Zo zijn we voor onze vmbo-basis en vmbo-kader leerlingen een huiswerkarme school.

Voetbalklas, Sportklas, Atelier, Studio en Multimedia 

Tijdens de eerste weken in klas 1 maak je kennis met de voetbalklas, sportklas, het atelier (ontwerpen, kunst en film), de studio (muziek, mixen en opnemen) en de multimediaklas. Na deze kennismaking maak je een keuze voor de rest van het schooljaar. Met een groep leerlingen werk je naar een eindopdracht toe, zoals een toernooi, theaterstuk of film. 

Talenten Horeca & Dienstverlening, Vormgeving & Verkoop en Sport & (Multi)Media (vmbo)

Je krijgt praktijkonderdelen zoals koken, feestjes organiseren, reclame en promotiefilmpjes maken, promofilmpjes maken, maar ook informatie over de beroepen die horen bij de verschillende profielen. Zo word je goed voorbereid op je keuze voor één van de profielen in de bovenbouw. 

Reis naar het buitenland

In de vierde klas gaan alle leerlingen van het Farelcollege op werkweek naar keuze, bijvoorbeeld naar de Ardennen, Londen, Berlijn, Parijs of Praag. Tijdens deze verschillende (buitenlandse) reizen, leer je andere leerlingen en docenten nog beter kennen en maak je kennis met andere culturen en belangrijke historie. Maar je hebt vooral veel plezier en dit alles zorgt voor een onvergetelijke ervaring.