Het Farelcollege biedt met zijn drie kleinschalige afdelingen – het lyceum met (tweetalig) atheneum en havo, de mavo en het vmbo al ruim 100 jaar goed onderwijs. Elke afdeling heeft zijn eigen docententeam waardoor we de leerlingen écht zien en écht kennen. Het Farelcollege is een actieve en gezellige school met extra’s als tweetalig onderwijs, internationalisering, sport en cultuur en veel verschillende activiteiten. De docenten helpen je graag om goed te presteren. Als het even iets minder gemakkelijk gaat, krijg je extra begeleiding bij het leren. Je mentor helpt je en heeft aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Zo bereiden we je optimaal voor op je vervolgopleiding.

brugklas

Als je naar de middelbare school gaat, verandert er veel. Op het Farelcollege zorgen we voor een zachte landing. We bieden je een omgeving waarin je goed kunt wennen aan de middelbare school. In de onderbouw (mavo, havo en vwo) krijg je les in een apart gebouw en ook onze vmbo leerlingen zitten vier jaar lang in hun eigen gebouw. Alle brugklassen starten elke dag met hun mentor. Daarnaast krijg je ook les in studievaardigheden en digitale vaardigheden. We gaan ervan uit, dat je aan het begin van de tweede klas op de juiste plek zit en het niveau hebt bereikt dat bij je past. 

Wat kun je in klas 1 verwachten?

Je krijgt les in verschillende vakken. In de lessen maar ook daarbuiten ga je veel nieuwe dingen leren. Met je klas maak je soms een uitstapje, bijvoorbeeld naar een museum of de Rotterdamse haven. En er zijn veel gezellige activiteiten zoals de Black & White party, het kerstgala en leuke uitjes. Door samen dingen te doen, ontstaat er een hechte band.

Maatwerk

Op het Farelcollege kun je kiezen voor maatwerkuren waarin je zelf aangeeft wat jij gaat doen. In zo'n maatwerkuur kun je extra uitleg krijgen of ga je aan de slag met je huiswerk. Zo hoef je thuis minder aan je huiswerk te doen. Je kunt ook kiezen voor een extra uitdaging in de vorm van Cambridge of Science lessen.
In vmbo b-k-m is er ook een maatwerkuur leesvaardigheid.

Talentklassen Voetbal, Sport, Atelier en muziek 

Tijdens de eerste weken in klas 1 maak je kennis met de voetbalklas, sportklas, het atelier (ontwerpen, kunst en film) en de muziekklas. Na deze kennismaking maak je een keuze in welke talentklas jij verder gaat in de rest van het schooljaar. 

LOB-lessen Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen en Dienstverlening & Producten (vmbo Basis-Kader)

Je krijgt praktijkonderdelen zoals koken, feestjes organiseren, reclame en promotiefilmpjes maken, maar ook informatie over de beroepen die horen bij de verschillende profielen. Zo word je goed voorbereid op je keuze voor één van de profielen in de bovenbouw. 

Alle vierdeklassers op reis

In de vierde klas gaan alle leerlingen van het Farelcollege op werkweek naar keuze, bijvoorbeeld naar de Ardennen, Berlijn, Parijs of in de regio. Tijdens deze verschillende reizen leer je andere leerlingen en docenten nog beter kennen en maak je kennis met andere culturen en belangrijke historie. Maar je hebt vooral veel plezier en dit alles zorgt voor een onvergetelijke ervaring.