Al in de brugklas kies je op Nuenens College een profiel. Je hebt de keuze uit Sport, Groen, Kunst of Ontdek. Afhankelijk van het profiel dat je kiest, volg je lessen die met dat thema samenhangen. Kies je voor Groen, dan volg je extra lessen Groen. Daarnaast hebben de reguliere vakken een 'groen' tintje. Dat noemen we met een moeilijk woord context-gerelateerd leren. Datzelfde geldt overigens voor de profielen Sport, Kunst en Ontdek. Zo kun je al aan het begin van je middelbare schoolcarrière aan de slag met jouw interesses. 

DE EERSTE WEKEN BIJ ONS OP SCHOOL

Nu ben je nog de oudste van de school, straks de jongste. Je krijgt voor elk vak een andere docent en allemaal nieuwe klasgenoten. Spannend? Valt wel mee. Wij houden goed in de gaten wat er op onze school gebeurt en vinden het heel belangrijk dat iedereen het fijn bij ons heeft. Je mentor/coach helpt je die eerste periode goed op weg en je klasgenoten leer je al snel kennen door bijvoorbeeld onze spetterende introductie. Voor je het weet voel je je helemaal thuis op Nuenens College! 

NIEUWE MANIEREN VAN LEREN

Leren uit een boek saai? Nou, niet altijd natuurlijk. Soms is het gewoon nodig. Maar wij denken dat je ook op andere manieren kunt leren. Zo werken de nieuwe brugklassen én leerlingen uit klas 2 en 3 komend schooljaar met een eigen laptop. Daarnaast maken we gebruik van speciale leer-apps en krijgen leerlingen de kans om zelf iets te organiseren (wat dacht je van de organisatie van ons schoolfeest!?) of een te gekke excursie te ondernemen. We noemen dat betekenisvol leren. Zo leer je nog veel meer, dan wat je voor je vak moet kennen. Samenwerken, plannen, het nieuws bijhouden, noem maar op. Daar heb je later heel veel aan en het is nog hartstikke leuk ook!

AANDACHT VOOR JOU!

Als het even wat minder gaat, kan het ondersteuningsteam jou en je mentor/coach begeleiden. Zo hebben we speciale transfertraining, voor als je wat moeite hebt met de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Best pittig: ineens veel huiswerk, elk uur een ander vak en goed plannen. Maar doordat we daar volop oog voor hebben, gaat dat helemaal goed komen. Kun je een hoger niveau aan dan vooraf gedacht? Doorstromen gaat op Nuenens College heel eenvoudig. Jouw ontwikkeling wordt goed in de gaten gehouden.

GRIP OP JE ONTWIKKELING

Op Nuenens College vinden wij het belangrijk dat je leert om zelf keuzes te maken. Dat begint al in de onderbouw met de keuze voor een profiel. In leerjaar 3 komen daar de keuzevakken bij. Zo kun je je gericht verder ontwikkelen binnen jouw interesses. Wat je leert en hoe je leert is aan jou. Uiteraard bewaken onze docenten je leerdoelen. Het uiteindelijke doel is om ervoor dat zorgen dat jij met een breed uitstroomprofiel (én een diploma!) onze school verlaat. Helemaal klaar voor de toekomst!

MODERN GEBOUW

Ons moderne gebouw nodigt uit om samen te werken. Wij noemen dat een innovatieve leeromgeving van en voor Nuenen. Het schoolgebouw is een plek die eraan bijdraagt dat jij begeleid wordt naar  de wereld van morgen. We bouwen samen aan je zelfvertrouwen, geven je de ruimte om jezelf en de wereld om je heen te ontdekken en we werken veel samen.