WIE ZIJN WIJ?

Het Globe College is een VMBO XL school met veel aandacht voor techniek, sport, kunst en cultuur. We verzorgen passend onderwijs op basis-, kader-, mavo- en mavo/havo niveau. Via de mavo/havo-kansklas (TOP-havo) krijgen leerlingen tijdens het eerste en tweede jaar leerstof op mavo/havo-niveau aangeboden. Als ze dit niveau aankunnen, kunnen ze opstromen naar havo. Dit betekent meer kansen voor onze leerlingen om door te stromen. De leerlingen van het Globe College zijn gemotiveerde jongeren waar de school hoge verwachtingen van heeft. Die verwachtingen zorgen ervoor dat leerlingen geprikkeld worden om beter te presteren en hun talenten te ontwikkelen. Het Globe College biedt hiervoor de onderwijsvorm die bij de leerling past o.a. door het geven van goed passend onderwijs met een goede onderwijsondersteuning en extra zorg voor leerlingen die dat nodig hebben.

ONS ONDERWIJS

Naast mavo en TOP-havo, biedt het Globe College de volgende profielen aan op basis- en kader-niveau: Zorg & Welzijn (Z&W), Dienstverlening & Producten (D&P), Mobiliteit en Transport (M&T), Produceren, Installeren en Energie (PIE) en Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

OOG VOOR HET INDIVIDU

Voor leerlingen die graag bewegen en sporten bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan onze sportklas. In deze klas is er extra veel aandacht voor sportieve activiteiten. In onze Talentklassen nemen leerlingen deel aan diverse workshops met de nadruk op sport, kunst & cultuur, ondernemen en technologie.
De Talentklassen sluiten daar waar kan aan op de vmbo profielen. Deze kunnen in de bovenbouw afgesloten worden met een examen en tellen dan mee voor het eindexamen.

ONTWIKKELEN

Leren is meer dan alleen lessen volgen. Daarom organiseren we naast Talentklassen, veel leuke activiteiten zoals; sporttoernooien, (buitenlandse) stedenreis, theatervoorstellingen, feesten en excursies.

HET NIEUWE GLOBE

Het Globe College is gevestigd in een nieuw schoolgebouw.  Het is een prachtige kansenschool, waar we naast ons huidige onderwijs ook havo t/m eindexamen in samenwerking met Sint Gregorius College aanbieden. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen.

OPEN - & KENNISMAKINGsDAGEN                                  

Open dag Globe College
12 november 2022 van 10.00-13.00 uur
21 januari 2023 van 10.00-15.00 uur

Open lesmiddag
1 november 2022 van 13.30-15.30 uur 
1 februari 2023 van 13.30-15.30 uur
Opgeven via de schoolwebsite https://www.globecollege.nl/groep-8/

Informatieavonden
Ben je uitgeloot en zoek je een tl- en/of een TOP-havo school, kom dan langs op
8 december 2022, 20 januari of 8 maart 2023 van 18.30-20.30 uur. 

Ga voor meer informatie en aanmelden naar onze website.