Vanuit een fijne, warme omgeving krijg je bij ons alle kans om jouw talenten te ontwikkelen. Onze docenten doen hun best om jou goed te leren kennen. Zo kunnen zij jou het beste helpen om een diploma te halen. Er zijn er héél veel (extra) vakken waaruit je kunt kiezen. Nieuw dit jaar is onder andere de atletiekbaan - recht voor onze deur - én lessen drone vliegen!

leuke dingen doen!

Natuurlijk gaat jouw middelbareschooltijd om méér dan alleen goed onderwijs. Daarom doen we ook veel leuke dingen samen. Je gaat op excursies, uitjes en buitenlandse reizen en kan meedoen aan theatervoorstellingen en musicals, aansluiten bij het schoolorkest, het mediaplatform of de leerlingenraad. Kortom: er is voor ieder wat wils!

extra hulp of uitdaging nodig?

Op het Altena College kan je rekenen op de begeleiding die jij nodig hebt. Zoals studiebegeleiding, begeleiding bij dyslexie of hoogbegaafdheid, faalangsttraining en praat- en ervaringsgroepen voor als je het (thuis) even moeilijk hebt. Ook kan je altijd terecht in ons huiswerkcentrum. We bekijken samen waar jij het beste mee geholpen bent.

Een veilige omgeving

Wat het Altena College zo bijzonder maakt? Dat we zo goed voor elkaar zorgen. We gaan gezellig met elkaar om, agressie is er nauwelijks en er is veel aandacht voor het voorkomen van pesterijen. We hebben duidelijke regels, dit zorgt voor een prettige sfeer en een fijne omgeving.

vijf redenen om voor het Altena College te kiezen!

1. Op de mavo+ volg je gave extra praktijkvakken.
2. Op de havo ga je alvast stagelopen bij bedrijven in de omgeving.
3. Op het atheneum kan je extra vakken volgen, zoals filosofie.
4. Op de Business school leer je extra veel over ondernemen en economie.
5. We hebben een atletiekbaan recht voor de deur!

Stiekem een zesde reden: omdat het bij ons zo gezellig is!