Het Coenecoop is een middelgrote school, maar kleinschalig genoeg voor een gemoedelijke sfeer. In de onderbouw kan je kiezen voor de locatie in Waddinxveen of de locatie in Boskoop. Kies je voor locatie Boskoop, dan kom je na de derde klas naar de locatie Waddinxveen voor de bovenbouw.

Meer dan leren

Naast de normale lessen, besteed je ook tijd aan wat jij zelf leuk vindt. In het eerste jaar kies je 3 projecten op het gebied van bijvoorbeeld sport, kunst of wetenschap. Vervolgens staat één middag in de week compleet in het teken van deze projecten. Deze projecten zijn onderdeel van de Coenecoop Academie. Dansen, coderingen, fotografie of een cursus EHBO zijn enkele voorbeelden van de uitdagingen die je aan kunt gaan in de Coenecoop Academie.

Naar de brugklas

De stap van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap, waarbij er voor jou veel veranderingen plaatsvinden. Tijdens het eerste jaar is er veel aandacht voor de studievaardigheden. Je leert goed te plannen, zodat je al je huiswerk op tijd af hebt en je goed voorbereid bent op de toetsen.

Jouw mentor houdt je extra goed in de gaten. Hij of zij kijkt of je goede cijfers haalt, of je vastloopt met bepaalde vakken en of je lekker in je vel zit. Elke brugklas heeft twee juniormentoren, leerlingen uit het eindexamenjaar. De juniormentoren maken je in het eerste jaar wegwijs in de school. Je mentor en de juniormentoren gaan ook mee op introductieweek in de tweede week van het schooljaar. Zo leer je jouw nieuwe klasgenoten en begeleiders meteen op een leuke manier kennen.

Tweetalig onderwijs (TTO)

Je kan op het Coenecoop College in Boskoop kiezen voor tweetalig onderwijs (tto). Je krijgt vanaf het eerste leerjaar een groot gedeelte van je lessen in het Engels. In een wereld waarin we steeds meer internationaal georiënteerd zijn, is een goede beheersing van de Engelse taal steeds meer een basisbehoefte. Tto ontwikkelt jouw taalniveau in een razend tempo.

Naast de lessen in het Engels werk je aan diverse projecten die uiteenlopen van een reis naar York, tot Brits theater en van een crickettoernooi tot aan leerzame dagexcursies. Als je interesse hebt in de Engelse taal en cultuur, dan is dit zeker een interessante uitdaging!

Onderwijs op maat in Boskoop

Op onze locatie Boskoop geven we onderwijs op maat. Er wordt lesgegeven aan de onderbouw van de niveaus havo en vwo. Je komt in Boskoop altijd in een combinatieklas havo/vwo, waarin op 2 verschillende niveaus wordt lesgegeven. Je start op het niveau dat volgens de basisschool het beste bij jou past.

Als het nodig is, is het mogelijk een vak op een ander niveau te gaan volgen. We kijken naar wat jij kan en hoe jij het beste uit jezelf kan halen. Je volgt dus alle lessen op jouw niveau.

Leerlingbegeleiding en zorg

Op het Coenecoop willen we dat leerlingen met plezier naar school gaan en veel kunnen leren. Heb je dyslexie, faalangst of moeite met sociale vaardigheden, dan helpen wij je. De ondersteuningscoördinator zorgt er samen met jou voor dat je probleem goed wordt aangepakt.

Klaar voor de toekomst

Het is belangrijk dat je zelfstandig en verantwoordelijk bent. Alleen dan ben je klaar om door te studeren op het hbo of de universiteit. Ons programma is erop gericht je hierin te begeleiden. Als je goed kan reflecteren en plannen, kan je goed studeren en ben jij klaar voor jouw toekomst.