Meer dan leren

Naast de normale lessen, besteed je ook tijd aan wat jij zelf leuk vindt. In het eerste jaar kies je 3 projecten op het gebied van bijvoorbeeld sport, kunst of wetenschap. Vervolgens staat één middag in de week compleet in het teken van deze projecten. Deze projecten zijn onderdeel van de Coenecoop Academie. Dansen, coderingen, fotografie en een cursus EHBO zijn enkele voorbeelden van de uitdagingen die je aan kunt gaan in de Coenecoop Academie.

Wij bereiden leerlingen voor op deelname aan de maatschappij. Tijdens excursies naar een museum, bedrijven of de educatieve reis naar bijvoorbeeld Londen of Berlijn, leer je dingen die je in een gewone les niet kan leren. Het onderwijsaanbod bestaat, naast de diplomagerichte activiteiten, dan ook bewust uit algemeen vormende activiteiten, maatschappelijke stages en talentontwikkeling. Met deze combinatie van diplomagericht en gepersonaliseerd leren, ontwikkel jij je optimaal.

Naar de brugklas

De stap van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap, waarbij er voor jou veel veranderingen plaatsvinden. Tijdens het eerste jaar is er veel aandacht voor de studievaardigheden. Je leert goed te plannen, zodat je al je huiswerk op tijd af hebt en je goed voorbereid bent op de toetsen.

Jouw mentor houdt je extra goed in de gaten. Hij of zij kijkt of je goede cijfers haalt, of je vastloopt met bepaalde vakken en of je lekker in je vel zit. Elke brugklas heeft twee juniormentoren, leerlingen uit het eindexamenjaar. De juniormentoren maken je in het eerste jaar wegwijs in de school. Je mentor en de juniormentoren gaan ook mee op introductieweek in de tweede week van het schooljaar. Zo leer je jouw nieuwe klasgenoten en begeleiders meteen op een leuke manier kennen.

Leerlingbegeleiding en zorg

Op het Coenecoop willen we dat leerlingen met plezier naar school gaan en veel kunnen leren. Heb je dyslexie, faalangst of moeite met sociale vaardigheden, dan helpen wij je. De ondersteuningscoördinator zorgt er samen met jou voor dat je probleem goed wordt aangepakt.

Klaar voor de toekomst

Het is belangrijk dat je zelfstandig en verantwoordelijk bent. Alleen dan ben je klaar om door te studeren op het mbo, hbo of de universiteit. Ons programma is erop gericht je hierin te begeleiden. Als je goed kan reflecteren en plannen, kan je goed studeren en ben jij klaar voor jouw toekomst.