Fijne schooltijd

We zijn een kleinschalige vmbo-school in Schagen met ongeveer 500 leerlingen. We vinden het heel belangrijk dat jij met plezier naar school gaat. Dat houden we dan ook goed in de gaten. Daarnaast zorgen we voor veel afwisseling in de lessen: praktijk, theorie en activiteiten buiten school.

Leren is leuk!

Leren is namelijk niet alleen belangrijk, het kan ook heel leuk zijn! Zo zijn we bijvoorbeeld een officiĆ«le cultuurschool. Dat betekent dat we wel eens een museum, theater of bioscoop bezoeken. Ook werken we samen met de Toneelmakerij uit Amsterdam. Door theater te maken met je klasgenoten, leer je op een leuke manier om je eigen mening te vormen en vragen te stellen. In ons Technolab maak je kennis met de nieuwste (groene) techniek zoals: robotica, drones, virtual reality en 3d-printen. 

Lekker in je vel

Voor een fijne schooltijd is het belangrijk dat je goed in je vel zit. Wij hebben in onze lessen veel aandacht voor jouw gezondheid. Daarnaast zorgen we ervoor dat je genoeg kunt bewegen, bijvoorbeeld in de pauzes. Ten slotte wordt er in onze schoolkantine (door onze eigen leerlingen) lekker en gezond eten verkocht.  

Groene praktijkvakken

Wat onze school misschien wel het meest bijzonder maakt, is dat we een groene school zijn. Dat betekent dat alle praktijkvakken die je bij ons krijgt te maken hebben met planten, dieren en voeding. Daarom vind je op ons schoolterrein allerlei dieren die door leerlingen verzorgd worden. Ook hebben we een kas en een moestuin voor groenten en bloemen. Je leert eerst hoe je alles kweekt en bij onder andere de praktijklessen bloem en voeding leer je wat je er daarna mee kunt doen.

Kleurrijke toekomst

Dat betekent overigens niet, dat je met een diploma van Vonk alleen in de groene sector terecht kan. Na je eindexamen kun je nog alle kanten op. Of je nou politieagent, verpleegkundige of dierverzorger wilt worden of toch nog eerst wilt doorstromen naar de havo. Het kan allemaal.

Ook binnen Vonk kun je nog alle kanten op. Door het samengaan van het Clusius College met ROC Kop van Noord-Holland, is ons aanbod aan mbo-opleidingen enorm gegroeid. Kijk op onze website voor alle mogelijkheden.