Waarom VSO Dunk

De naam Dunk staat voor: durven, uitdagingen en nieuwe kansen. Het werkwoord dunken betekent ook een mening hebben. Als je iets of iemand waardeert, heb je er een hoge dunk van. Dunken is ook een term uit het basketbal: met een hoge worp de bal door het net werpen. Punten scoren, succes hebben. 

Wij bieden: 

  • kleine klassen 
  • persoonlijke ondersteuning 
  • theorie- en praktijkonderwijs 
  • een fijne en veilige sfeer 
  • een breed aanbod: techniek, koken, kunst & cultuur 

Op onze school "werken wij aan werk." Ons doel is dat jij zo zelfredzaam mogelijk de maatschappij in gaat. 

Uitstroommogelijkheden 

Wanneer je op VSO Dunk komt, gaan we samen met jou en je ouders in gesprek over jouw toekomstmogelijkheden en het bijbehorende uitstroomprofiel. Er zijn verschillende mogelijkheden: 

  • Dagbesteding (belevingsgericht, taakgericht of arbeidsmarktgericht)
  • Beschutte arbeid
  • Arbeid en/of een Entree-opleiding in het MBO 

Leerlingbegeleiding

Je zit in een kleine klas. In iedere klas is een onderwijsassistent en een leerkracht aanwezig. Zo bieden wij jou voldoende persoonlijke begeleiding. 

leren in de praktijk

Naast de theorievakken als rekenen en taal krijg je binnen de school ook praktische vakken als koken, techniek en creatief. Ook start je in de brugklas met arbeidstraining. Je gaat dan samen met je leerkracht werkzaamheden doen binnen en buiten de school, denk hierbij aan leren schoonmaken, vakken vullen en werken in de groenvoorziening. 

Na de brugklas ga je naar de oriĆ«ntatieklas. Hier krijg je nog steeds theorie, maar worden de arbeidstrainingen uitgebreid. Zo ga je onder begeleiding van je leerkracht bijvoorbeeld naar de Jumbo, de Bauhaus en/of een buurthuis. 

Leren op Locatie

Na 2 jaar brugklas en 2 jaar oriĆ«ntatieklas, ga je Leren op Locatie (LOL). Je gaat dan samen met je klas en leerkrachten een paar dagen per week op locatie aan het werk. Tijdens het Leren op Locatie leer je allerlei werkzaamheden op verschillende gebieden: horeca, groenvoorziening, facilitair en logistiek.  Naast het leren van en over de verschillende werkzaamheden, leer je ook veel werknemersvaardigheden.

EXTRA ACTIVITEITEN 

Bij ons op school doen we veel extra activiteiten zoals: sportdagen, sportclinics, bezoeken van voorstellingen, survivalrun, schoolreis en/of schoolkamp, een Paas- en Kerstlunch en keuzemiddag (kunst & cultuur, vreemde talen, sport, geschiedenis etc.). 

PRO PLUS KLAS

VSO Dunk heeft een samenwerking met het Heyerdahl College: de PRO Plus klas. In deze klas volg je als eerstejaars leerling de vakken van het praktijkonderwijs op het Heyerdahl College. De PRO Plus klas heeft vaste leerkrachten die de lessen geven en ook je mentor zijn. Omdat het een kleine klas is, wordt er extra aandacht gegeven aan structuur en je veilig en succesvol voelen. Zo kun je ontdekken wat het beste bij je past! 

Aanmelding en toelatingsprocedure

Wil je komen kijken? Mail dan naar vsodunk@o2g2.nl of bel naar 050 3210489 om een afspraak te maken voor een rondleiding. 
Als je dan bij ons op school wilt komen, gaan wij samen met je ouders/verzorgers uitzoeken of wij de juiste school voor jou zijn.
Om toegelaten te worden op onze school is een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) van het samenwerkingsverband benodigd.