Campus VO Eemsdelta in Appingedam 

Je vindt deze energieneutrale en groene locatie tussen het Damsterdiep, de wierde van Solwerd en de open landerijen. Alle leerlingen - havo/vwo/vwo+, vmbo en praktijkonderwijs - hebben er hun eigen thuisbasis. Er zijn vijf gemeenschappelijke ruimten voor kunst en science, techniek, ondernemerschap, sport en media. Op het terrein rondom vind je allerlei sportvoorzieningen, een kas, een pluktuin en binnenkort ook een sterrenwacht. Samen met sportverenigingen, culturele organisaties en bedrijven ondernemen we allerlei activiteiten, ook voor de regio.

DE VO EEMSDELTA Aanpak

De volgende vragen staan centraal:

  • Wat heb jij specifiek nodig?
  • Hoe maken we leren betekenisvol?
  • Hoe kun je er zijn voor anderen en de wereld?

Je mentor begeleidt je bij het maken van keuzes op het gebied van welzijn, talentontwikkeling, ondersteuning en je loopbaan. Waar ben je goed in, wat kan beter, wat zijn je ambities en wat heb jij van ons nodig? We bieden allerlei vormen van ondersteuning en talentprogramma’s.

Leerstof krijgt betekenis als je weet waarvoor je deze nodig hebt. Daarom werk je aan opdrachten van bedrijven, loop je stage, doe je mee aan wedstrijden en maak je uitstapjes. Je ontdekt bijvoorbeeld de Eemshaven, de havenstad Delfzijl met zeestrand, de historische stad Appingedam, de wierdedorpen, de landbouw en de natuurgebieden.

Op onze school kan iedereen zichzelf zijn. Je leert elkaar kennen en elkaars verschillen respecteren. In opdrachten leer je hoe je iets voor elkaar en de wereld kunt betekenen. Je komt op voor anderen of denkt mee over oplossingen voor (actuele) problemen. Je organiseert ook activiteiten voor de regio.

HAVO/VWO/VWO+ (Rudolph Pabus Cleveringa) IN DE PRAKTIJK

Zo word je sterk in taal, burger van de wereld, trots op jezelf en ondernemend:

  • Voor leerlingen in de brugklas zijn er talentklassen, met een keuze tussen kunst, cultuur, sport, techniek en ondernemen. Ontdek en word trots op jouw talent!
  • In elk leerjaar kun je tijdens de flexibele uren keuzes maken. Je kunt kiezen voor ondersteuning of een activiteit die jou aanspreekt. Zo leer je zelf actie te ondernemen
  • Houd je van kunst, cultuur of taal? Kies dan voor Digital Art Factory, dans, theater, koken, green deal, de schoolband, de schoolkrant of  Cambridge English.
  • Bij het vak Onderzoek en Ontwerpen in klas 1 krijg je technologische vragen van bedrijven. Als dat jou aanspreekt kun je verder met het Technasium. Ben je meer een ondernemer? Kies dan voor Jong Ondernemen en start een Junior Company.
  • Je kunt bij ons ook peermediator of studiecoach worden. Je leert hoe je jongeren conflicten kunt laten uitpraten of ze te helpen met hun studie. Daar zit de wereld op te wachten!