Onze vestiging in Hoorn is met 500 leerlingen kleinschalig en overzichtelijk. Het vmbo deelt haar terrein met dat van ons mbo. Daar plukken we onze vruchten van. Want op het terrein is onder andere een mooie moestuin en een grote kas met allerlei (technologische) faciliteiten. Als je tussen een vmbo- en havoadvies in zit kun je er in Hoorn bovendien voor kiezen om GroenSprint te doen. Binnen deze leerstroom haal je in 6 jaar tijd je vmbo én mbo-niveau 4 diploma. Dat is ideaal als je goed kunt leren, maar ook heel graag met je handen bezig bent.

GROENE PRAKTIJKVAKKEN

Maar wat onze scholen misschien wel het meest bijzonder maakt, is dat we een groene school zijn. Dat betekent dat alle praktijkvakken die je bij ons krijgt te maken hebben met planten, dieren, natuur en voeding. Daarom hebben we een dierenweide en terrarium op school, die door leerlingen worden verzorgd. Ook hebben we een kas en een moestuin voor groenten en bloemen. Je leert eerst hoe je alles kweekt en bij de praktijklessen bloem en voeding leer je wat je er daarna mee kunt doen.

KLEURRIJKE TOEKOMST

Naast die (groene) praktijkvakken krijg je, net als op alle andere middelbare scholen, vakken zoals Nederlands, Engels en Techniek. Met een vmbo-diploma van Vonk kun je uiteindelijk nog alle kanten op. Of je nou politieagent, verpleegkundige of dierverzorger wilt worden of toch nog eerst wilt doorstromen naar de havo. Het kan allemaal.

Ook binnen Vonk kun je nog alle kanten op. Door het samengaan van het Clusius College met ROC Kop van Noord-Holland, is ons aanbod aan mbo-opleidingen enorm gegroeid. Kijk op onze website voor alle mogelijkheden.