Inspirerende lessen binnen verschillende thema’s

Je krijgt les in zeven ‘thematische zones’. Dat zijn zeven delen binnen de school. In iedere zone staat een onderwerp centraal. Vakken worden in deze zones deels gecombineerd waardoor de stof meer betekenis krijgt.  
Vakken zoals aardrijkskunde, geschiedenis, maatschappijkunde en economie hebben veel met elkaar te maken. Door die te combineren krijg je meer overzicht en wordt duidelijk welke invloed plaatsen, tijden en mensen op elkaar hebben. Naast Nederlands en Engels kun je kiezen uit meerdere vreemde talen. En we besteden veel aandacht aan begrijpend lezen, schrijven, presenteren en het formuleren van je mening. Er zijn ook zones waarin bètavakken, kunst & creativiteit en sport & bewegen centraal staan.

Leren op drie manieren

Op het Metropolis leer je op drie manieren: docenten behandelen de stof in korte lessen en daarna ga je er in groepjes én zelfstandig mee aan de slag. Daarbij baseren we ons op de principes van het daltononderwijs. Dat geeft je relatief veel vrijheid maar wel binnen een duidelijke structuur. Je leert om te functioneren in een complexe samenleving en om ondernemend en zelfverantwoordelijk te zijn bij alles wat je doet.

De dynamische wereld van Metropolis

Het Metropolis Lyceum werkt samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties in Amsterdam. Zij geven bijvoorbeeld presentaties en échte opdrachten, wat de lessen actueel en aantrekkelijk maakt. Zo ben je goed voorbereid op jouw toekomst én de dynamische wereld om je heen.

Begeleiding in overzichtelijke groepen

We zorgen voor een goede begeleiding bij deze manier van leren. De coach helpt je je doelen te bereiken en keuzes te maken. Samen met een groep van 10-15 andere leerlingen heb je veel contact met je coach en leer je samenwerken en reflecteren. Je ouders betrekken we zoveel mogelijk bij de school. We houden ze op de hoogte van jouw ontwikkeling en van wat er per periode wordt aangeboden.

Extra uitdaging

Ons onderwijs biedt veel ruimte om je op je eigen manier te ontwikkelen en goed te leren plannen en organiseren. Zo maak je later gemakkelijk de overstap naar het mbo, hbo of de universiteit. Ook bieden we allerlei mogelijkheden om extra activiteiten te doen, als je enthousiast bent en extra uitdaging wil.

Nieuwe locatie!

Dit schooljaar start de nieuwbouw aan het Hagedoornplein in Amsterdam-Noord. Dit gebouw is afgestemd op ons innovatieve daltononderwijs en het leren in thematische zones. Op de open dagen laten we je graag zien hoe dat eruit gaat zien!