Campus VO Eemsdelta in Appingedam

Je vindt deze energieneutrale en groene locatie tussen het Damsterdiep, de wierde van Solwerd en de open landerijen. Alle leerlingen - havo/vwo/vwo+, vmbo en praktijkonderwijs - hebben er hun eigen thuisbasis. Er zijn vijf gemeenschappelijke ruimten voor kunst en science, techniek, ondernemerschap, sport en media. Op het terrein rondom vind je allerlei sportvoorzieningen, een kas, een pluktuin en binnenkort ook een sterrenwacht. Samen met sportverenigingen, culturele organisaties en bedrijven ondernemen we allerlei activiteiten, ook voor de regio.

DE VO EEMSDELTA AANPAK

De volgende vragen staan centraal:

  • Wat heb jij specifiek nodig?
  • Hoe maken we leren betekenisvol?
  • Hoe kun je er zijn voor anderen en de wereld?

Je mentor begeleidt je bij het maken van keuzes op het gebied van welzijn, talentontwikkeling, ondersteuning en je loopbaan. Waar ben je goed in, wat kan beter, wat zijn je ambities en wat heb jij van ons nodig? We bieden allerlei vormen van ondersteuning en talentprogramma’s.

Leerstof krijgt betekenis als je weet waarvoor je deze nodig hebt. Daarom werk je aan opdrachten van bedrijven, loop je stage, doe je mee aan wedstrijden en maak je uitstapjes. Je ontdekt bijvoorbeeld de Eemshaven, de havenstad Delfzijl met zeestrand, de historische stad Appingedam, de wierdedorpen, de landbouw en de natuurgebieden.

Op onze school kan iedereen zichzelf zijn. Je leert elkaar kennen en elkaars verschillen respecteren. In opdrachten leer je hoe je iets voor elkaar en de wereld kunt betekenen. Je komt op voor anderen of denkt mee over oplossingen voor (actuele) problemen. Je organiseert ook activiteiten voor de regio.

Praktijkonderwijs (George Martens) IN DE PRAKTIJK

Zo word je sterk in taal, burger van de wereld, trots op jezelf en ondernemend:

  • Het leren van taal maken wij praktisch. Je schrijft echte brieven of e-mails en leert in de praktijk hoe je een gesprek voert en een presentatie geeft.
  • Over wereldburger gesproken. Elke woensdag komen er mensen uit Appingedam en Delfzijl bij ons lunchen. Wij koken voor hen, bedienen en ruimen alles weer op.
  • We bieden onderwijs op maat. Tijdens de lessen kijken we samen naar wat je goed kunt, wat je leuk vindt en wat voor werk daarbij past. Zo word je trots op jezelf. 
  • Wat is gezond eten en hoe leef je gezond? Dat leer je tijdens de kooklessen en de maatschappijlessen, en dat zie je in de kantine. We zijn officieel een Gezonde School.
  • Stages (in en buiten de school) zijn erg belangrijk. Vanaf je 15e loop je stage buiten de school, bij verschillende ondernemingen. Zo ontdek je wat er bij je past.