Een brede school met mavo, havo en vwo

Het Montessori Lyceum Gooise Meren is de enige school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium in de gemeente Gooise Meren. Dat betekent dat je  binnen de school kunt overstappen als je wilt, of extra vakken kunt volgen. Met persoonlijke aandacht en keuzewerktijd dagen wij je uit je eigen schoolloopbaan vorm te geven.

Omdat we een brede school zijn, krijg je bij ons echt de gelegenheid om je te ontwikkelen. Daarnaast bereiden onze drie inhoudelijke pijlers – digitale technologie, kunst en cultuur en duurzaamheid – je voor op de maatschappij van de toekomst.

Montessorionderwijs

We zijn de eerste middelbare school met Montessorionderwijs in de regio Gooi en Vechtstreek. Ons Montessorionderwijs helpt jou om het zelf te doen. Je wordt er zelfstandiger en gemotiveerder van, omdat je meer betrokken bent bij wat je leert en hoe je dit doet.

Maria Montessori was een pionier in het onderwijs. Zij wist dat je beter leert als iets aansluit bij je belangstelling en talenten: je innerlijke vlam. Uitdagende coaching houdt die vlam brandend. Ze wist ook dat je leert met je hoofd, je hart en je handen: naast kennis is het belangrijk om goed samen te werken en je creativiteit te ontwikkelen.

Op onze Montessorischool dagen we je graag uit. Als je goed in een vak bent, kun je dat op een hoger niveau volgen en er een certificaat voor halen. En we maken leren zo leuk mogelijk. Montessori-onderwijs geeft je zelfvertrouwen en maakt je slim, sociaal en vindingrijk. Zodat jij je toekomst verder vorm kunt geven. En van je vlam een vuur maakt.

In augustus 2022 gestart!

Het Montessori Lyceum Gooise Meren is in augustus 2022 begonnen met het eerste leerjaar mavo, havo, atheneum en gymnasium. We zijn dus een gloednieuwe school, met een super enthousiast team en gemotiveerde leerlingen die heel bewust voor onze school gekozen hebben.

Nieuwsgierig naar onze nieuwe school? Houd dan onze website www.mlgm.nl in de gaten en kom naar onze voorlichtingsavonden, proeflessen of open dagen. Zien we je dan?