Met 300 leerlingen is onze vestiging in Heerhugowaard klein en overzichtelijk. Iedereen kent elkaar en de sfeer op school is gemoedelijk en vertrouwd. Duurzaamheid en gezondheid staan op deze vestiging extra hoog in het vaandel. Naast het reguliere vmbo, kan je in Heerhugowaard ook kiezen voor Vrij Groen. Dit is een leerstroom die wordt aangeboden in samenwerking met de vrijeschool.

GROENE PRAKTIJKVAKKEN

Maar wat onze scholen misschien wel het meest bijzonder maakt, is dat we een groene school zijn. Dat betekent dat alle praktijkvakken die je bij ons krijgt te maken hebben met planten, dieren, natuur en voeding. Daarom hebben we een dierenweide en terrarium op school, die door leerlingen worden verzorgd. Ook hebben we een kas en een moestuin voor groenten en bloemen. Je leert eerst hoe je alles kweekt en bij de praktijklessen bloem en voeding leer je wat je er daarna mee kunt doen.

KLEURRIJKE TOEKOMST

Naast die (groene) praktijkvakken krijg je, net als op alle andere middelbare scholen, vakken zoals Nederlands, Engels en Techniek. Met een vmbo-diploma van Vonk kun je uiteindelijk nog alle kanten op. Of je nou politieagent, verpleegkundige of dierverzorger wilt worden of toch nog eerst wilt doorstromen naar de havo. Het kan allemaal.

Ook binnen Vonk kun je nog alle kanten op. Door het samengaan van het Clusius College met ROC Kop van Noord-Holland, is ons aanbod aan mbo-opleidingen enorm gegroeid. Kijk op onze website voor alle mogelijkheden.