Waarom past De Goudse Waarden bij jou?
Het praktijkonderwijs van De Goudse Waarden heeft een eigen locatie aan de Nederhorststraat, naast de locatie van ons vmbo. Het voelt meteen goed als je bij ons binnenloopt. Op het plein kun je in de pauze fijn chillen op de banken, sportief bezig zijn in de pannakooi of een potje tafeltennissen. 

De groepen zijn klein, alle leerlingen en docenten kennen elkaar bij naam. We snappen daarom goed wat bij je past en welke begeleiding of juist uitdaging jij nodig hebt. De lokalen vind je rondom de gemeenschappelijke ruimte, lekker overzichtelijk.

Leren en werken in de praktijk
Praktijkonderwijs. Veel tijd voor praktische vakken. Je werkt en leert door bezig te zijn met je handen. Je leert wat je kunt maken met hout, metaal en kunststof. Ook koken en bakken staan op het programma! Wat je leert, kun je meteen in het echte leven gebruiken. 

Wat leer je nog meer?
Er is nog meer. Denk bijvoorbeeld aan Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde, wereldoriĆ«ntatie en verzorging…voor deze vakken gebruik je jouw eigen Chromebook. En er is natuurlijk ook lekker veel tijd voor gym en kunstvakken. Van alles wat dus. 

Digitaal portfolio
In een digitaal portfolio laat je zien wat je hebt gemaakt en wat je daarvan hebt geleerd. Je bespreekt jouw portfolio steeds met je mentor: waarin ben je gegroeid, wat heb je geleerd en wat wil je nog leren.  

Stage
Met stages doe je praktijkkennis en -ervaring op. In de tweede klas loop je stage op onze school. Je werkt bijvoorbeeld mee met de conciƫrge, in de aulakeuken en je helpt de docenten en de administratie. Vanaf het derde leerjaar ga je stagelopen bij bedrijven. Samen kiezen we iets dat zo goed mogelijk past bij jouw interesses. Het doel van de stage: een vaste baan.

Wat leer ik op een stage?
Je leert alles wat je nodig hebt om later aan het werk te gaan, bijvoorbeeld in de zorg of in een winkel. Hoe los ik problemen op? Hoe zorg ik dat ik op tijd op mijn werk kom? Hoe vraag ik om hulp als ik iets niet weet? Samenwerken, hoe doe ik dat? Wat je leert, helpt je om straks een leuke baan te vinden zodat jij over een paar jaar je eigen geld gaat verdienen en goed voor jezelf kunt zorgen.

Extra: Entree-opleiding en branchecertificaten
Wil je meer? In leerjaar 5 kun je een speciaal programma volgen om je mbo-niveau 1 te halen. Ook kun je allerlei branchecertificaten halen. 

Je eigen mentor
Iedere klas heeft een docent die altijd voor je klaar staat: de mentor. Als er iets is, kun je altijd bij hem terecht. Hij bekijkt wat je nodig hebt en hoe je het op school doet. Hij helpt je bij de keuzes die je moet maken en bespreekt de sfeer in de klas. De mentor is ook de contactpersoon voor je ouders.

De eerste schoolweken, leuk en spannend tegelijk
We vinden het belangrijk dat iedereen het fijn heeft in de groep en op school. Naast de kennismaking met je klas en de mentor maken we in de eerste schoolweken tijd vrij om elkaar en de school goed te leren kennen. Zo weet je hoe alles bij ons op school is geregeld en bij wie je terecht kunt als je vragen hebt.

5 jaar…
Het praktijkonderwijs duurt 5 jaar. We bereiden je voor op een zelfstandig leven waarin je werkt, woont, ontspant en positief bijdraagt aan de samenleving. Op de laatste dag verlaat je vol trots de school, met een diploma en veel stage-ervaring, op weg naar een baan in de buurt of naar een mbo-vervolgopleiding.