PLEZIER   

Als je plezier hebt in wat je doet, onthoud je het beter en gaan de schooldagen veel sneller. Wij zorgen voor afwisseling in de lessen en veel praktijk in de les. Of les op een locatie buiten de school. Er zijn gastlessen, workshops, uitstapjes en allerlei projecten waar je creatief en samen met anderen bezig bent. Inspiratie genoeg! Een fijn schoolgebouw en goede faciliteiten zorgen voor een fijne sfeer. Gaat het toch even niet zo lekker? Dan helpen we je samen weer op de goede weg.   

GROEN IS DE BREDE BASIS  

Ons vmbo heeft het profiel groen. Dit profiel heeft alles in zich: creatief zijn, techniek, verzorging en economie. En naast de reguliere vakken leer je ook over dieren, voeding, bloemen, duurzaamheid, natuur, je leefomgeving en planten. Door onze groene basis is onze school een inspirerende leeromgeving met bijvoorbeeld een schooltuin en een kas als praktisch klaslokaal. Als jij lekker gaat op buiten zijn en veel praktijkonderwijs, is het groene profiel zeker iets voor jou. Je kunt met dit profiel alle mbo-opleidingen volgen die je wilt.    

NOG ALLE KANTEN OP  

Wat ga je doen na het vmbo? Je kunt met dit profiel alle mbo-opleidingen volgen die je wilt. Als je een tl-diploma hebt gehaald, kun je ook door naar een havo. Tijdens je schooltijd kijken we samen naar wat je allemaal wilt gaan doen en hoe je dat kunt bereiken. Ons team helpt jou, ook als je bijvoorbeeld van niveau kan wisselen of tegen iets aanloopt. Na het vmbo heb je ook binnen Vonk volop keuze in mbo-opleidingen, waar we je tijdens leerlingbezoekdagen en open dagen kennis mee laten maken.  

VEILIG EN KLEINSCHALIG  

Op deze school kennen we elkaar en denken we om elkaar. We ontdekken, leren en werken samen. Ook de docenten zorgen er samen voor dat ze jou een fijne schooltijd kunnen geven. Onze scholen zijn dichtbij en voelen voor jou veilig. Doordat we elkaar kennen, kunnen we elkaar vertrouwen en jou een veilige plek om te leren bieden Voel je je toch onprettig? Dan kun je praten met een anti-pest co├Ârdinator, vertrouwenspersoon of je coach. We komen dan snel samen tot een oplossing.    

JOUW TALENT  

Vind jouw vonk! Iedereen heeft het: talent. Nu is het aan ons om samen met jou te vinden waar jij goed in bent. En om aan jou de tijd, energie en ruimte geven om daar meer mee te doen. Wat vind je leuk? Waar krijg jij energie van? Wat geeft bij jou een vonk? Je kunt bij ons op dat persoonlijke vlak groeien. Leren is leuk, zeker als het gaat over iets waar jouw vuur van aanwakkert.