Onze school in Castricum heeft alles heel goed op orde. Alle leerwegen zijn zelfs officieel erkend als excellent! Wat we het belangrijkste vinden, is dat iedere leerling de kans krijgt om het beste uit zichzelf te halen. Met 1000 leerlingen is Vonk Castricum groter dan onze andere vestigingen, maar omdat we alles heel goed geregeld hebben, heb je daar vooral veel voordelen van. Bijvoorbeeld als je uit de Zaanstreek komt. Voor deze leerlingen rijdt er in de wintermaanden een bus van en naar school.

GROENE PRAKTIJKVAKKEN

Maar wat onze school misschien wel het meest bijzonder maakt, is dat we een groene school zijn. Dat betekent dat alle praktijkvakken die je bij ons krijgt te maken hebben met planten, dieren, natuur en voeding. Daarom hebben we een dierenweide en terrarium op school, die door leerlingen worden verzorgd. Ook hebben we een kas en een moestuin voor groenten en bloemen. Je leert eerst hoe je alles kweekt en bij de praktijklessen bloem en voeding leer je wat je er daarna mee kunt doen.

KLEURRIJKE TOEKOMST

Naast die (groene) praktijkvakken krijg je, net als op alle andere middelbare scholen, vakken zoals Nederlands, Engels en Techniek. Met een vmbo-diploma van Vonk kun je uiteindelijk nog alle kanten op. Of je nou politieagent, verpleegkundige of dierverzorger wilt worden of toch nog eerst wilt doorstromen naar de havo. Het kan allemaal.

Ook binnen Vonk kun je nog alle kanten op. Door het samengaan van het Clusius College met ROC Kop van Noord-Holland, is ons aanbod aan mbo-opleidingen enorm gegroeid. Kijk op onze website voor alle mogelijkheden.