Klein en veilig

Wij zijn een kleine vmbo-school in Amsterdam-Noord met ongeveer 300 leerlingen. Doordat we klein zijn, kent iedereen op school elkaar. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jij je thuis voelt bij ons en dat je het onderwijs krijgt dat bij je past.

Past bij jou

Als de leerstof te makkelijk voor je wordt, dan kun je zowel na het eerste als het tweede leerjaar doorstromen naar de leerweg die beter bij je past. Als je iets moeilijk vindt, hebben we dat ook snel in de gaten en kunnen we je helpen.

Waar jij goed in bent

Ook buiten de schoolvakken om, vinden we het belangrijk om je te laten ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Daarom organiseren we allerlei activiteiten en plusklassen waaraan je kunt deelnemen. Zo hebben we een kook- en een sportklas en kun je je aansluiten bij onze duurzaamheidskanjers van het Greenteam.

Groene praktijkvakken

Maar wat onze school misschien wel het meest bijzonder maakt, is dat we een groene school zijn. Dat betekent dat alle praktijkvakken die je bij ons krijgt te maken hebben met planten, dieren, natuur en voeding. Daarom hebben we een dierenweide en een terrarium op school, die door leerlingen worden verzorgd. Ook hebben we een kas en een moestuin voor groenten en bloemen. Je leert eerst hoe je alles kweekt en bij de praktijklessen bloem en voeding leer je wat je er daarna mee kunt doen.

Kleurrijke toekomst

Naast die (groene) praktijkvakken krijg je, net als op alle andere middelbare scholen, vakken zoals Nederlands, Engels en Techniek. Met een vmbo-diploma van Vonk kun je uiteindelijk nog alle kanten op. Of je nou politieagent, verpleegkundige of dierverzorger wilt worden of toch nog eerst wilt doorstromen naar de havo. Het kan allemaal.

Ook binnen Vonk kun je nog alle kanten op. Door het samengaan van het Clusius College met ROC Kop van Noord-Holland, is ons aanbod aan mbo-opleidingen enorm gegroeid. Kijk op onze website voor alle mogelijkheden.