Op het Arte College ga je op zoek naar je verborgen talenten. Wij dagen je uit in de verschillende kunst- en cultuurvakken. Ook ga je drie keer per jaar op creatieve 
ontdekkingstocht tijdens onze uitdagende Arteweken.

Artevaardigheden

Naast het behalen van mooie cijfers, vinden wij het belangrijk om vaardigheden te ontwikkelen die later heel belangrijk voor je zijn voor je vervolgopleiding en in je werk. Wij noemen deze vaardigheden de  ‘ARTE-vaardigheden’: samenwerken, presenteren, zelfstandig werken, ontwerpen en organiseren. Deze vaardigheden worden voortdurend geactiveerd in lessen, projecten en in gesprekken met je mentor. Veel lesmateriaal wordt digitaal aangeboden, sjouwen met een zware tas vol boeken is niet meer van deze tijd. Wij werken dan ook met ‘bring your own device’.  

Een korte impressie

Het Arte College is gevestigd in een bijzonder gebouw midden in Almere Poort. Het gebouw is vrij nieuw en ademt één en al kunst-en cultuur uit! Onze aula is om te toveren tot een echt theater met tribunes, coulissen en de nodige theatertechniek. Wij bieden de mogelijkheid om zowel op het podium als backstage te experimenteren en te creëren.

Wij zijn ook een bijzondere school omdat onze lessen op ‘leerpleinen’  worden gegeven. Je leert met meerdere klassen en groepen tegelijkertijd op een leerplein. Het voordeel is dat er veel begeleiding aanwezig is en dat er alle ruimte is voor extra uitleg en indien gewenst voor meer uitdaging.

Buiten op het schoolplein zijn er, dankzij de grote tribunes, veel zitplaatsen om bij droog weer gezellig te chillen met vrienden en te pauzeren. 

Bewegen kan ook, je kunt lekker basketballen of voetballen als je dat leuk vindt. Verder sporten we in de topsporthallen in Almere Poort en ook dat biedt veel mogelijkheden voor uitdagende lessen. 

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij ervaren hoe het is om op het Arte College les te krijgen? Bezoek dan onze informatiemiddag/-avond, Open dag en/of meld je aan voor één van onze meeloopmiddagen via onze website www.artecollege.nl of kijk op onze insta: arte_college.