Op deze school gebeuren mooie dingen. Leerlingen bloeien op. Ze hebben het naar hun zin en halen goede cijfers. De Hof behoort dan ook tot de negen best scorende scholen in Amsterdam.

“DE HOF IS TOF”

We zijn een kleine school - we hebben maar zo’n 400 leerlingen. Het voordeel is dat we je persoonlijk kennen. We weten wat je nodig hebt. En daardoor voel je je hier snel thuis. Wat zou voor jou een reden zijn om voor een kleine school te kiezen?

We hebben een fijne sfeer. Belangrijk, omdat je beter presteert als je het naar je zin hebt. In een recent onderzoek zeiden eerstejaarsleerlingen:

- “Je maakt hier makkelijk vrienden. De Hof is tof.”
- “Iedereen is heel aardig.”
- “Positieve energie, goede vibe.”

We hebben een prachtige gebouw, met zes kleine verdiepingen (ja ja, je moet wel veel trappen op en af…). Je vindt overal studieplekken. En als je daar behoefte aan hebt, trek je je terug op het dakterras of in de gezellige aula.

TOFFE TALENTVAKKEN

Het is echt niet alleen leren, leren, leren wat je hier doet. We vinden het ook belangrijk dat je praktische vaardigheden ontwikkelt. En plezier maakt. Met onze talentvakken kom jij in het eerste, tweede en derde jaar in aanraking met hele nieuwe dingen. Vier keer per schooljaar iets anders. Dan werk je steeds vier weken twee uur aan zo’n vak.

We hebben een breed aanbod. Kies maar! Van atletiek tot aviation, bakken, Chinees, dans, 3D-printen, fashion, film, fotografie, kickboksen, patisserie, podcast maken, psychologie, schaken, Spaans, striptekenen, tafeltennis, theater en yoga. En nog veel meer. 

Vaak komen er gastdocenten van buiten school. Zo ontdek je jouw talenten en wat je leuk vindt. En het helpt je om over een paar jaar een vakkenpakket te kiezen. Het is uniek, geen enkele andere havo in Amsterdam biedt dit extra programma.

DE ‘GEWONE’ VAKKEN

Natuurlijk hebben we ook de basisvakken die je op elke havo krijgt. Aardrijkskunde, biologie, Duits, Engels, economie, expressie, Frans, geschiedenis, gymnastiek, kunst en beeldende vorming, nask (natuurkunde en scheikunde), Nederlands, rekenen, techniek en wiskunde.

Maar ook daarin bieden we meer. In het eerste jaar krijg je wel vier uur LO, want lekker bewegen is goed voor je. Bij ons is kunst niet ‘voor erbij’ maar een serieus vak - je leert veel materialen en technieken gebruiken, je kunt het later zelfs als examenvak kiezen. En tenslotte heb je wekelijks een mentoruur om vragen te stellen, hulp te krijgen en van alles te bespreken.

HUISWERK EN LEREN LEREN

In het eerste jaar maak je je huiswerk al (deels) op school. Als je goed werkt in de les, hoef je thuis weinig te doen. We leren je bovendien leren. Hoe je je concentreert, hoe het sneller gaat, hoe je dingen beter kunt onthouden en oefenen. Dat helpt.

TOPLOCATIE

We kijken uit over de Dappermarkt en zitten op een minuutje lopen van treinstation Muiderpoort. Tram 1, 3, 14 en de buslijnen 22, 37, 40, 65 en 245 stoppen bijna voor de deur. Hoe praktisch is dat?

De school is daardoor super bereikbaar met het ov vanuit bijvoorbeeld Noord, Oost, de Oostelijke Eilanden, Centrum, De Pijp, IJburg, Watergraafsmeer, Diemen, Duivendrecht en zelfs Weesp en Monnickendam.

En kom je op de fiets, dan parkeer je je stalen ros veilig in onze fietsenstalling in de kelder.