Bij ons voel je je snel thuis

Onze school is echt heel anders dan de basisschool waar je nu op zit. Er zijn meer lokalen en veel meer leerlingen uit allerlei verschillende delen van de stad. Toch is onze school in vergelijking met andere scholen in Amsterdam ook weer niet zó groot en je zal zien dat je je hier snel thuis voelt.

Een mooi begin van een nieuw hoofdstuk in je leven

Wij vinden het belangrijk dat je kan meedenken en meepraten over alles wat er op school en in de wereld gebeurt. Op het Pieter Nieuwland College leer je dat door op een open manier kritisch om je heen te kijken. Zo leer je medeleerlingen met verschillende achtergronden goed kennen en respecteren. Bovendien leer je stapje voor stapje hoe je het best om kan gaan met huiswerk, studiekeuzes en wat je uiteindelijk wilt gaan doen na school. Je werkt bij ons met een iPad én met boeken. Alles in een rustige en veilige leeromgeving. Want dan leer je het best!

Een tweejarige havo/vwo-brugklas

Heb je een havo- of havo/vwo-advies, dan heb je twee jaar de tijd om te bekijken wat het beste bij je past: havo of vwo. We geven les op havo/vwo-niveau, en als na klas 1 al duidelijk is dat je vwo aankunt is het mogelijk om direct door te stromen naar het vwo-niveau.

VWO-PLUS voor plus-leerlingen

Heb je een vwo-advies en wil je graag onderzoek doen en wetenschappelijk leren denken? Ben je nieuwsgierig en vind je het leuk om aan projecten te werken? Dan is vwo-plus écht iets voor jou! In deze profielklas volg je de twee extra vakken LAB en leerlab. Bij LAB ga je aan de slag met allerlei thema's, zoals techniek, natuurwetenschap en film. Bij leerlab krijg je zelf de vrijheid om te werken aan je eigen onderzoek of ontwerp. Deze profielklas duurt 3 jaar en sluit je af met een certificaat en een werkweek.

Extra hulp speciaal voor jou

Eén van onze sterke punten is onze leerlingbegeleiding. Dat doen we op veel verschillende manieren, want elke leerling is anders en leert op een andere manier. Zo zijn er steun- en bijlessen die door onze bovenbouwleerlingen gegeven worden. Zij kunnen je goed de lesstof uitleggen omdat zij precies weten wat jij moeilijk vindt! Anderen hebben wat extra hulp nodig omdat ze de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs heel erg groot vinden. Dan kan je terecht bij jouw mentor, bij een studiebegeleider of een bijlesdocent.

We zijn meer dan een school en lessen alleen

We vinden het belangrijk dat je ook buiten het leslokaal leert. Daarom zijn er sportdagen, een culturele themaweek, het project Nieuwlander voor een ander, verschillende excursies en ga je op reis in Nederland en in het buitenland. Je kan jouw talenten laten zien tijdens onze eigen theaterproductie, PNC Live-avonden en het jaarlijkse filmfestival waarbij alle leerlingen een korte film kunnen insturen en kans maken op een Gouden Pieter. Ook organiseren we ieder jaar een paar spetterende schoolfeesten!

Kom kijken!

Het Pieter Nieuwland College bevindt zich in een overzichtelijk en licht schoolgebouw met een ruime mediatheek, een aula met theaterzaal, een laboratorium, twee gymzalen en mooie leslokalen.

Bezoek voor actuele informatie over onze kennismakingsactiviteiten onze website www.pieternieuwland.nl 

Je bent van harte welkom op:
- Workshopmiddag 24 november 15.00-17.00
- Open Dagen 25 januari van 18.30-21.00 & 26 januari 16.00-19.30
- Proeflesmiddag 31 januari 14.00-15.20 en 15.40-17.00