Bij ons voel je je snel thuis

Onze school is echt heel anders dan de basisschool waar je nu op zit. Er zijn meer lokalen en veel meer leerlingen uit allerlei verschillende delen van de stad. Toch is onze school in vergelijking tot andere scholen in Amsterdam ook weer niet zó groot en je zal zien dat je je hier snel thuis voelt.

Een mooi begin van een nieuw hoofdstuk in je leven

Bij het Pieter Nieuwland College leer je kritisch te kijken naar de omgeving en de wereld. Wij vinden het belangrijk dat je kan meedenken en meepraten over alles wat er op school en in de wereld gebeurt. Zo leer je medeleerlingen met verschillende achtergronden goed kennen en respecteren. Bovendien leer je stapje voor stapje hoe je het best om kan gaan met huiswerk, studiekeuzes en wat je uiteindelijk wilt gaan doen na school. Alles in een rustige en veilige leeromgeving. Want dan leer je het best!

Een tweejarige havo/vwo-brugklas

Heb je een havo- of havo/vwo-advies, dan heb je twee jaar de tijd om te bekijken wat het beste bij je past: havo of vwo. We geven les op havo/vwo-niveau, en als na klas 1 al duidelijk is dat je vwo aankunt is het mogelijk om direct door te stromen naar het vwo-niveau.

VWO-PLUS: leerlingen met ideeën!

Heb je een vwo-advies en wil je graag onderzoek doen en wetenschappelijk leren denken? Ben je creatief en vind je het leuk om aan projecten te werken? Dan is vwo-plus écht iets voor jou! In deze profielklas volg je twee extra vakken LAB en leerlab. Bij LAB ga je aan de slag met thema’s die te maken hebben met natuurwetenschap, techniek en kunst. Bij leerlab krijg je helemaal zelf de vrijheid om te werken aan je eigen onderzoek of ontwerp. Deze profielklas duurt 3 jaar en sluit je af met een certificaat en een werkweek.

Extra hulp speciaal voor jou

Eén van onze sterke punten is onze leerlingbegeleiding. Dat doen we op veel verschillende manieren, want elke leerling is anders en leert op een andere manier. Zo zijn er steun- en bijlessen die door onze bovenbouwleerlingen gegeven worden. Zij kunnen je goed de lesstof uitleggen waar zijzelf in het verleden moeite mee hebben gehad, omdat ze precies weten wat jij moeilijk vindt! Anderen hebben wat extra hulp nodig omdat ze de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs heel erg groot vinden. Dan kan je terecht bij jouw mentor die leerlingen in kleine groepjes helpt, bij een studiebegeleider of een docent.

We zijn meer dan een school en lessen alleen

We vinden het belangrijk dat je ook buiten het leslokaal leert. Je gaat naar voorstellingen en tentoonstellingen, en je gaat op reis in Nederland en naar het buitenland. Je kan je talenten laten zien tijdens voorstellingen en concerten, want op onze school zijn er veel leerlingen én docenten met muziek- zang- en danstalent. Ieder jaar houden we een filmfestival waarbij alle leerlingen een korte film kunnen insturen, en aan de winnaar de Gouden Pieter wordt uitgereikt. 

Het Pieter Nieuwland College bevindt zich in een overzichtelijk en licht schoolgebouw met een ruime mediatheek, een aula met theaterzaal, een laboratorium, twee gymzalen en mooie leslokalen.

Kom kijken!

Op onze workshopmiddag (25 november), de open dagen (27 en 28 januari) en onze proeflesmiddag (2 februari) ben je van harte welkom! Je kan dan kennismaken met leerlingen en docenten die je precies kunnen vertellen hoe het is om een echte Nieuwlander te zijn!