Jij bepaalt zelf hoe jouw lesweek eruitziet. Natuurlijk word je hierin goed begeleid, maar je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid, omdat wij het belangrijk vinden dat je betrokken wordt bij je eigen ontwikkeling.

Wij zijn een school voor leerlingen met een actieve leerhouding die willen leren hoe je keuzes maakt om zo het maximale uit hun opleiding en zichzelf te halen. 
Met zo’n 730 ambitieuze leerlingen zijn we een kleinschalige school. Zo krijgt iedereen de ruimte en aandacht die hij/zij nodig heeft én verdient.

Directeur Bas Iliohan: “Poort Lyceum is een jonge school gelegen in Almere Poort. Vorig jaar zijn we gestart met Kunskapsskolan. Dit Zweedse onderwijsconcept zet in op zelfstandigheid en talentontwikkeling. Samen met je persoonlijke coach plan je jouw lesweek, met je eigen leerdoelen en activiteiten. Ben je ergens heel goed in, dan kan je versnellen of op een hoger niveau werken. Poort Lyceum blijft zich continu verbeteren. We zijn een school voor ambitieuze leerlingen en zijn zelf ook ambitieus.
Naast Kunskapsskolan zijn we ook kandidaat lid van het Technasium en bieden lessen Ontwerpen en Onderzoeken (O&O). Deze lessen zijn voor havo/vwo leerlingen die in teamverband willen werken aan opdrachten uit het bedrijfsleven. Op deze manier leer je hoe het er straks in het echt aan toegaat." 

Kom jouw ticket tot talent bij ons halen!