Jij bepaalt zelf hoe jouw lesweek eruitziet. Natuurlijk word je hierin goed begeleid, maar je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid, omdat wij het belangrijk vinden dat je betrokken wordt bij je eigen ontwikkeling.

Wij zijn een school voor leerlingen met een actieve leerhouding die willen leren hoe je keuzes maakt om zo het maximale uit hun opleiding en zichzelf te halen. 
Met zo’n 500 ambitieuze leerlingen zijn we een kleinschalige school. Zo krijgt iedereen de ruimte en aandacht die hij/zij nodig heeft én verdient.

Directeur Bas Iliohan: “Poort Lyceum is een jonge school in een nieuw gebouw. We hebben in samenspraak met leerlingen, personeel en ouders/verzorgers een nieuw onderwijsconcept ingevoerd met veel zelfstandigheid en tempokeuze voor de leerlingen. We blijven continu verbeteren, want naast dat wij een school zijn voor ambitieuze leerlingen zijn we zelf ook ambitieus. Zo zijn we dit jaar gestart met vwo en moet je op den duur nog meer inspraak in je eigen lesprogramma kunnen krijgen. Keuzes kunnen maken en jezelf goed leren kennen vinden we enorm belangrijk, daarom word je intensief gecoached op Poort Lyceum.