BEGELEIDING: WE DOEN HET SAMEN

Je zit in groep 8 en je moet een middelbare school kiezen. Dat is een grote stap! Alle scholen presenteren zich met mooie praatjes en plaatjes. Maar welke ga je kiezen? Er is één ding dat je zeker weet: ook op de middelbare school wil je dat er iemand is die de tijd voor je neemt. Die je helpt als je bijvoorbeeld moeite hebt met de lesstof. En met wie je praat over dingen waarover je met niemand anders praat. Daar zorgen we samen voor op onze school.

onze visie

Op het Frits leer je jouw talenten te (h)erkennen en zorgen we ervoor dat je die verder ontwikkelt. Zo doe je (zelf)kennis, vaardigheden en inzicht op, waardoor je na de middelbare school klaar bent voor een rol in onze samenleving. Daar besteden we zowel tijdens als buiten de lessen veel aandacht aan. Zo dragen we bij aan je ontwikkeling tot een gelukkige en zelfbewuste jongvolwassene. En omdat we een Brainportschool zijn, bieden we je hierbij een internationaal perspectief.

JE EIGEN KEUZES MAKEN

Je hebt op onze school heel wat te kiezen. Dat vinden we belangrijk, omdat iedereen anders is en wat anders wil. Je leert voor een diploma, maar ook voor de rest van je leven. Het is daarom belangrijk om de juiste keuzes te maken en hier zelf verantwoordelijkheid voor te nemen. Natuurlijk helpen we je, want we doen het samen! Fouten maken mag, zo lang je er maar van leert. Daarbij kun je rekenen op veel individuele aandacht en de vrijheid om te zijn wie je bent.

De keuzeruimte en keuzevrijheid die je krijgt op het Frits, zie je onder meer terug in het aanbod aan vakken, extra mogelijkheden en hulp bij leren en huiswerk. Hiermee kun je zelf de regie houden op je leerproces. In de brugklas maak je daarnaast kennis met de FritSelect richtingen (Exacte) wetenschap, Ondernemerschap, Sport en Cultuur. Tijdens de lessen van FritSelect mixen we alle klassen, afdelingen en leerjaren, zodat je elkaar leert kennen en van elkaar leert. Want samen maken we de school.

EXTRA MOGELIJKHEDEN

Op het Frits Philips heb je nog veel meer extra mogelijkheden waar maatschappelijke thema’s als burgerschap, digitale vaardigheden en mediawijsheid een rol spelen, maar ook:

  • Internationale diploma’s voor de talen
  • Buitenlandse reizen en uitwisselingen
  • Robotica
  • Keuze voor een kunstvak als examenvak
  • Excursies en workshops
  • Jaarlijkse voorstelling van onze Theatergroep ‘De Scènefabriek’
  • Sportprojecten
  • High School Eindhoven

HIGH SCHOOL EINDHOVEN

Is sport jouw passie? Dan is het mogelijk om onder leiding van toptrainers en (voormalig) topsporters tweemaal per week intensief op niveau je favoriete sport te beoefenen. Professionele sportbegeleiding dus voor leerlingen die zich realiseren dat ook studieresultaten belangrijk zijn. Met High School Eindhoven verbinden we leren en sporten, zodat je het beste kunt halen uit je sportieve talent. Komend schooljaar bieden we voetbal, hockey en tennis aan.