DRIE BRUGKLASSEN: HAVO-ATHENEUM-GYMNASIUM

Op het Huygens Lyceum hebben we drie verschillende brugklassen:

 • Havo-brugklas: leerlingen met een havo-advies kunnen starten in onze havo-brugklas. Je krijgt meteen les op havo-niveau. 
 • Atheneum/havo-brugklas: heb je een havo/vwo- of vwo-advies? Dan kom je in onze atheneum/havo-brugklas. Je krijgt les op vwo-niveau, zodat je kunt laten zien wat je in je mars hebt. 
 • Gymnasiumbrugklas: heb je een vwo-advies en ben je leergierig? Dan is de gymnasiumbrugklas iets voor jou! Je hebt Latijn als extra vak. 

HET HUYGENS LEREN

Goed onderwijs staat voorop bij het Huygens: uitdagend en inspirerend. Leerlingen van tegenwoordig zijn niet alleen anders, de hele wereld verandert. Alleen kennis vergaren in VAK-lessen is niet genoeg. 

We willen dat onze leerlingen kritisch, creatief en innovatief leren denken, dat ze leren samenwerken en zich kunnen verplaatsen in anderen. Met ons Huygens Leren bereiden we leerlingen beter voor op hun toekomst, in hun eigen tempo en met hun eigen talenten. Dit doen we door middel van: 

VIP
Vaardigheden, Interesses en Persoon: dit uur draait volledig om jou en om jouw ontwikkeling. Elke brugklas heeft twee mentoren, die je elk eerste lesuur van de dag ziet in de VIP-les. Hier leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om de middelbare school succesvol te overleven, zoals plannen, leertechnieken, sociale vaardigheden, omgaan met toetsen en samenwerken. Je ontdekt wat je interessant vindt, waar je talenten liggen en hoe je deze talenten kunt inzetten op school.

VAK
Wij geven jou uitdagend, inspirerend en gedifferentieerd onderwijs. Je volgt VAK-lessen zoals Nederlands, Frans, wiskunde, tekenen en science. Je krijgt les op het niveau dat bij jou past: havo, atheneum of gymnasium. Bij elk vak ga je aan de slag met leerdoelen: zo weet je waar je mee bezig bent en waar je naartoe werkt. VIP geeft je de vaardigheden, VAK geeft je de inhoud.

VERDER
De VERDER-projecten sluiten aan bij jouw interesses en talenten. Deze projecten, zoals ‘Onderzoek in het Lab’ en ‘Deze foto is in scene gezet’ dagen je uit om je verder te ontwikkelen met de kennis en de ervaring die je hebt opgedaan in de VIP- en VAK-lessen. Tijdens de VERDER-lessen krijg je ondersteuning, een soort extra bijlessen, voor de vakken waar je nog moeite mee hebt om ervoor te zorgen dat je je leerdoelen zeker behaalt.

DE HUYGENS IDENTITEIT

Vanuit onze christelijke identiteit hebben wij als school oog voor diversiteit en de omgang met elkaar. Gekend zijn en gekend worden vormen daarom de kern van het onderwijs dat wij zowel binnen als buiten de schoolmuren uitdragen.

NIEUWSGIERIG NAAR ONZE SCHOOL?

Je kunt langskomen op de volgende dagen:

 • Informatieavonden + minilessen: 16 en 22 november 2021 van 19.00 tot 21.00 uur 
  Graag inschrijven via de site: www.huygenslyceum.nl
 • Pluslessen: 2 februari 2022 van 13:30 tot 16:00. Volg een workshop met een eigen thema: bèta, klassiek, cultuur. Graag inschrijven via de site: www.huygenslyceum.nl
 • Open dag: 22 januari 2022  (van 10.00 tot 13.00 uur)
 • Minilessen: 9 februari 2022 van 14.30 tot 16.30 uur
  Graag inschrijven via de site: www.huygenslyceum.nl
 • Aanmelden nieuwe leerlingen: 7, 8 en 9 maart 2022 
 • Kennismakingsmiddag voor nieuwe brugklassers: 6 juli 2022