SALLAND: KIES WAT BIJ JOU PAST! 

Op Salland volg je vmbo basis, kader, TL of mavo/havo. Bij ons staat persoonlijke aandacht centraal! In de eerste klas start je met een vaste klas en een vast rooster, waarbij je in een veilige en bekende situatie de school leert kennen. Vervolgens leer je met leerdoelen werken, zodat je weet wat je kan en wat je nog moet én wil leren. 

Als je twijfelt tussen TL of havo kan je mavo/havo volgen. Dan krijg je dezelfde vakken als in havo 1 op Lariks, maar met meer begeleiding en uitleg. Zo kan je onderzoeken of havo bij jou past.

Om recht te doen aan verschillen tussen leerlingen zijn er flexlessen.  Zo heb je ruimte om te ontwikkelen waar je nog niet zo goed in bent, maar ook om nog beter te worden in wat je juist heel leuk vindt. Op Salland ontdek je wat je kan, wat je wilt en vooral wat je wilt worden.

De Vier werelden

Vanaf klas 1 kan je je breed oriënteren in de vier werelden: 

  • Wereld van sport & gezondheid
  • Wereld van kunst & cultuur
  • Wereld van groen, duurzaamheid & voeding
  • Wereld van techniek

In klas 2 kun je keuzevakken kiezen tijdens de lessen expeditie D&P. In klas 3 en 4 volg je profiel- en keuzedelen bij Diensten & Producten. Op deze manier hoef je niet in klas 1 al een keuze te maken voor het vervolgonderwijs en zelfs niet in klas 4! Dan kan je namelijk nog steeds keuzevakken uit de hoek techniek kiezen en daarnaast bijvoorbeeld een keuzevak van sport en gezondheid. De keuze blijft uitgesteld totdat je je inschrijft voor het mbo/havo en precies weet wat je wil gaan doen.

Wij helpen je

Het is allemaal best wennen als je net in de brugklas zit, maar maak je geen zorgen: wij helpen je, zodat je je snel thuis voelt! Een leerlingcoach helpt jou bij het maken van keuzes en begeleidt je waar nodig. Elke ochtend start de leerlingcoach met de leerlingen de dag samen op. Aan het einde van de dag is er ruimte voor klassikale of individuele coaching.

LEER EN LEEF!

Wij vinden het belangrijk dat je veel leert en een stevige basiskennis hebt als je je diploma hebt behaald. Toch zit je niet alleen met je neus in de boeken! Op Salland is veel ruimte voor bijzondere activiteiten en praktijklessen. Ook willen we je een goede basis voor het leven meegeven. We voeren gesprekken met je over wat voor jou belangrijk is en hebben oog en oor voor de soms lastige of juist grappige dingen waar je in deze periode van je leven mee te maken krijgt. 

ONTDEK JE TALENTEN!

Naast het leren op onze school, organiseren we ook activiteiten zoals schoolfeesten, een culturele avond en een open podium waar je je talenten kunt laten zien. Daarnaast doe je samen met docenten regelmatig mee aan sportactiviteiten. Ook de cultuurdagen, uitwisselingen, werkweken en stages zorgen ervoor dat je even op een heel andere manier met onderwijs bezig bent.

EEN GROTE STAP

Van groep 8 naar de brugklas is een grote stap: nieuwe mensen, andere vakken, steeds wisselende lokalen en andere boeken. Tijdens meedraaimiddagen mag je alvast een kijkje nemen en meedoen met een paar lessen. Voor nieuwe leerlingen is er een toffe introductieweek. Op de open dag op donderdag 26 januari 2023 kun je samen met je ouders Salland beter leren kennen. Je bent van harte welkom! Kijk op onze website voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden.