SALLAND: KIES WAT BIJ JOU PAST! 

Op Salland volg je vmbo basis, kader, theoretische leerweg of mavo/havo en staat persoonlijke aandacht centraal! In de eerste klas start je met een vaste klas en een vast rooster. Zo leer je de school kennen in een vertrouwde en fijne omgeving.

Op Salland ontdek je wat je kunt, wat je wilt en vooral wat je later wilt worden. We willen je naast leren leren, ook leren leven. Dit zie je terug doordat we in de les veel aandacht besteden aan vaardigheden die je in je leven nodig hebt. Het gaat om je eigen ontwikkeling, de mensen om je heen, hoe je naar de wereld kijkt en het ontdekken en ontwikkelen van jouw talenten. Het leren in de klas, maar ook daarbuiten: in projecten, op werkweken en tijdens stages.

De Vier werelden

Al vanaf de eerste klas kun je veel verschillende onderwerpen leren kennen bij onze vier werelden:

  • De wereld van Sport en Gezondheid
  • De wereld van Kunst en Cultuur
  • De wereld van Groen, Duurzaamheid en Voeding
  • De wereld van Techniek

Op deze manier hoef je niet direct een keuze te maken voor het vervolgonderwijs. Zelfs in klas 4 kun je nog steeds keuzevakken uit de verschillende werelden kiezen. Je kunt blijven ontdekken totdat je je van onze school af gaat en je inschrijft voor het mbo/havo. Jouw leerlingcoach helpt je ook dan bij het maken van de keuzes die bij jou passen.

ONTDEK JE TALENTEN!

Naast het leren op onze school, is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Zo organiseren we schoolfeesten, een culturele avond of een open podium waar jij jouw talenten kunt laten zien. Daarnaast doe je samen met docenten regelmatig mee aan sportactiviteiten. En niet te vergeten: er zijn door het jaar heen meerder uitwisselingen, werkweken, cultuurdagen en stages. Zo ben je even op een heel andere manier met onderwijs bezig! Wil je meer weten? Kijk dan op onze website! (website link in een leuke opmaak?) www.csvincentvangogh.nl

EEN GROTE STAP

Van groep 8 naar de brugklas is een grote stap: nieuwe mensen, andere vakken, steeds wisselende lokalen en andere boeken. Tijdens infoavonden mag je alvast een kijkje nemen en meedoen met een paar lessen. Voor nieuwe leerlingen is er een introductieweek. Op de open dag op donderdag 25 januari 2024 kun je samen met je ouders Salland beter leren kennen. Je bent van harte welkom! Kijk op onze website voor meer informatie.