Werken op het niveau dat bij je past

In de brugklas bieden we verschillende niveaugroepen aan van vmbo-tl t/m atheneum+. In de dakpanklassen geven we les op het hoogste niveau en na de brugklas werk je verder op het niveau dat het beste bij je past. In de atheneum+ klas bieden we een uitdagend +programma aan met daarin Spaans, design & technologie en onderzoek. Op alle niveaus werken we samen met het vervolgonderwijs (mbo, hbo en wo), zodat je al vroeg kunt ontdekken welke mogelijkheden je daar allemaal hebt.

Actieve begeleiding

Met ons hele team zorgen wij ervoor dat de overstap naar de brugklas soepel verloopt en dat jij je zo snel mogelijk thuis voelt op onze school. Nog voor de zomervakantie maak je kennis met je mentor en je nieuwe klasgenoten. Ook bij de start van het nieuwe schooljaar besteden we in een ontspannen sfeer aandacht aan kennismakings- en groepsvormingsactiviteiten. De mentor speelt samen met jou en je ouders gedurende je hele schoolloopbaan een belangrijke rol in je ontwikkelingsproces. In de eerste leerjaren is er veel aandacht voor het aanleren van studievaardigheden en in een later stadium voor de keuze van jouw vervolgstudie. Mocht je moeite hebben met lezen of rekenen dan spijkeren we je bij in ons Taal- of Rekenatelier.

Eigentijds onderwijs

Ons gebouw beschikt over faciliteiten die passen bij het onderwijs van nu en de toekomst. Er zijn diverse computerruimtes en leerpleinen waar je zelfstandig of in groepjes aan (vakoverstijgende) projecten kunt werken. In de lessen maken we gebruik van leerdoeldenken, activerende werkvormen en digitale leermiddelen. We gaan ook regelmatig de school uit voor een excursie (binnen- en buitenland) of een theater- of museumbezoek. Op alle niveaus kun je kiezen voor het vak Media Art en Design, waarin kunst en technologie met elkaar gecombineerd worden. Ook kun je bij ons op de havo en het atheneum in alle profielen informatica kiezen als examenvak. In ons T+programma voor vmbo-tl werk je aan praktijkgerichte opdrachten die passen bij je profielkeuze en aansluiten op de vervolgstudies op het mbo.

Ondernemend & ONDERZOEKEND

Ben je ondernemend of onderzoekend? Bij ons op school krijg je volop de kans om dat verder te ontwikkelen. In onze leerlingbedrijven kun je van alles ondernemen: run bijvoorbeeld de schoolkantine, word hulpmentor, tutor of word lid van de leerlingenraad. Of doe onderzoek bij Mens & Techniek of bij je Meesterwerk (PWS).

Ligt je hart bij cultuur? Meld je dan aan voor een van onze KO-Lab activiteiten: Makerspace (de ICT- en designclub in het e-Lab), de schoolband, het schooltoneel, YoungArtist$ en de Chronicle schoolkrant. Ook kun je jouw talent laten zien bij het jaarlijkse KO Got Talent!  

Ben je sportief aangelegd? Doe dan mee aan een van de vele sportevenementen. Je kunt op de havo kiezen voor het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij en op het vmbo-tl voor LO2. Een jaarlijks hoogtepunt is onze SpoCu-dag, waarop je uit wel vijftig sportieve en culturele workshops kunt kiezen. 

Op de havo en het atheneum kun je naar het International Business College (IBC). Dit valt onder het 20-80Learning, waarbij je één dag in de week praktisch bezig bent. De focus ligt bij IBC op het ondernemerschap. Je start je eigen bedrijf, je volgt gastcolleges op het hbo of de universiteit en je bezoekt bedrijven in binnen- en buitenland.

Bereikbaarheid

Onze school ligt op korte loopafstand van het Noorderstation en diverse lijnbussen stoppen voor het gebouw.  Ook per fiets is de school goed bereikbaar. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Kamerlingh Onnes? Meld je dan aan voor onze Open lessen en kom naar onze Open dagen!