Werken op het niveau dat bij je past

In de brugklas bieden we verschillende niveaugroepen aan van vmbo-tl t/m atheneum+. In de dakpanklassen geven we les op het hoogste niveau en na de brugklas werk je verder op het niveau dat het beste bij je past. 

ACTIEVE BEGELEIDING

Met ons hele team zorgen wij ervoor dat de overstap naar de brugklas soepel verloopt en dat jij je zo snel mogelijk thuis voelt op onze school. Nog voor de zomervakantie maak je kennis met je mentor en je nieuwe klasgenoten. Ook bij de start van het nieuwe schooljaar besteden we aandacht aan kennismakings- en groepsvormingsactiviteiten. De mentor speelt samen met jou en je ouders gedurende je hele schoolloopbaan een belangrijke rol in je ontwikkelingsproces. In de eerste leerjaren is er veel aandacht voor het aanleren van studievaardigheden. In de bovenbouw helpen we je bij de keuze van jouw vervolgstudie. Mocht je moeite hebben met lezen of rekenen dan spijkeren we je bij in ons Taal- of Rekenatelier.

Junior college: kiezen in de brugklas

20-80Learning® is een landelijk concept waarbij je niet alleen leert vanuit boeken, maar ook door te doen! We beginnen in de onderbouw met twee uur per week waarin je de keuze hebt uit vier Junior Colleges: Arts, Science, Business & Society en Sports & Health. In de bovenbouw wordt toegewerkt naar een praktijkdag in het V+ programma (vmbo-tl) of het International Business College in het havo- en vwo-programma. Je werkt binnen een college aan je vaardigheden. Zo word jij je bewust van jouw competenties en je persoonlijke drive. Op deze manier kun je met de creatieve, ondernemende en praktijkgerichte lessen nog meer plezier uit school halen!

In de vaklessen maken we gebruik van leerdoeldenken, activerende werkvormen en digitale leermiddelen. We gaan ook regelmatig de school uit voor een excursie (binnen- en buitenland) of een theater- of museumbezoek.

ONDERNEMEND & ONDERZOEKEND

Ben je ondernemend of onderzoekend? Bij ons op school krijg je volop de kans om dit verder te ontwikkelen. In onze leerlingbedrijven kun je van alles ondernemen: run bijvoorbeeld de schoolkantine, word hulpmentor, tutor of word lid van de leerlingenraad. Of doe onderzoek bij Mens & Techniek of bij je Meesterwerk (PWS).

Ligt je hart bij cultuur? Meld je dan aan voor één van onze KO-Lab activiteiten: Makerspace (de ICT- en designclub in het e-Lab), de schoolband, het schooltoneel, YoungArtists en de schoolkrant. Ook kun je jouw talent laten zien bij het jaarlijkse KO Got Talent!  

Ben je sportief aangelegd? Doe dan mee aan een van de vele sportevenementen. Je kunt op de havo kiezen voor het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij en op het vmbo-tl voor LO2. Een jaarlijks hoogtepunt is onze SpoCu-dag, waarop je uit wel vijftig sportieve en culturele workshops kunt kiezen. 

Op de havo en het atheneum kun je naar het International Business College (IBC). Dit valt onder het 20-80Learning, waarbij je één dag in de week praktisch bezig bent. Je start je eigen bedrijf, je volgt gastcolleges op het hbo of de universiteit en je bezoekt bedrijven in binnen- en buitenland.

BEREIKBAARHEID

Onze school ligt op 5 minuten loopafstand van het Noorderstation en diverse lijnbussen stoppen voor het gebouw.  Ook per fiets is de school goed bereikbaar. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Kamerlingh Onnes? Meld je dan aan voor onze open lessen en kom naar onze open dagen!