Werken op het niveau dat bij je past

In de brugklas bieden we verschillende niveaugroepen aan van vmbo-tl t/m atheneum+. In de dakpanklassen geven we les op het hoogste niveau en na de brugklas werk je verder op het niveau dat het beste bij je past. In de atheneum+ klas bieden we een uitdagend programma aan waarin naast het reguliere programma aandacht is voor verbreding en verdieping in de vorm van modules, zoals Spaans, design & technologie en onderzoek. Op alle niveaus werken we samen met het vervolgonderwijs (mbo, hbo en wo), zodat je al vroeg kunt ontdekken welke mogelijkheden je daar allemaal hebt.

Actieve begeleiding

Met ons hele team zorgen wij ervoor dat de overstap naar de brugklas soepel verloopt en dat jij je zo snel mogelijk thuisvoelt op onze school. Nog voor de zomervakantie maak je kennis met je mentor en je nieuwe klasgenoten. Ook bij de start van het nieuwe schooljaar besteden we in een ontspannen sfeer aandacht aan kennismakings- en groepsvormingsactiviteiten. De mentor speelt samen met jou en je ouders gedurende je hele schoolloopbaan een belangrijke rol in je ontwikkelingsproces. In de eerste leerjaren is er veel aandacht voor het aanleren van studievaardigheden en in een later stadium voor de keuze van jouw vervolgstudie. Mocht je moeite hebben met lezen of rekenen dan spijkeren we je bij in ons Taal- of Rekenatelier.

Eigentijds onderwijs

Ons gebouw beschikt over alle faciliteiten die passen bij het onderwijs van nu en de toekomst. In het gebouw zijn diverse computerruimtes en leerpleinen aanwezig waar je zelfstandig of in groepjes aan (vakoverstijgende) projecten of opdrachten kunt werken. In de lessen maken we gebruik van activerende werkvormen en digitale leermiddelen. We gaan ook regelmatig de school uit voor een excursie (binnen- en buitenland) of een theater- of museumbezoek. Op alle niveaus kun je kiezen voor het nieuwe vak Media Art en Design, waarin kunst en moderne technologie met elkaar gecombineerd worden. Ook kun je bij ons op de havo en het atheneum in alle profielen informatica kiezen als examenvak. In ons V+programma voor vmbo-tl werk je aan praktijkgerichte opdrachten die passen bij je profielkeuze en aansluiten op de vervolgstudies op het mbo.

Ondernemend

Ben je ondernemend? Bij ons op school krijg je volop de kans om dat verder te ontwikkelen. In onze leerlingbedrijven kun je zelf van alles ondernemen. Run bijvoorbeeld de schoolkantine of word hulpmentor of tutor. Ligt je hart meer bij de muziek of het toneel, meld je dan aan voor de schoolband of het -toneel. Ben je meer ge├»nteresseerd in technologie? Ga dan aan de slag in ons KO-LAB: werk met de 3D-printer, edit je eigen vlog of maak een digitale animatie. Ben je sportief aangelegd? Doe dan mee aan een van de vele sportevenementen die onze fanatieke leraren organiseren. Een jaarlijks hoogtepunt is onze SpoCu-dag, waarop je uit wel vijftig sportieve en culturele workshops kunt kiezen. Wil je na je studie nog verder met sport en bewegen? Kies dan op de havo voor het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij of op het vmbo-tl voor LO2. Zowel op de havo als het atheneum kun je naar het International Business College, waar de focus ligt op het ondernemerschap. Je start je eigen bedrijf, je volgt gastcolleges op het hbo of de universiteit en je bezoekt bedrijven in binnen- en buitenland.

Bereikbaarheid

Onze school ligt op korte loopafstand van het Noorderstation en diverse lijnbussen stoppen voor het gebouw. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Kamerlingh Onnes? Meld je dan aan voor onze Open lessen en kom naar onze Open dagen!