HET GELE DOMEIN: EEN PLEKJE VOOR JEZELF

Het Harens Lyceum is een school voor iedereen. We hebben een mooi, modern en overzichtelijk gebouw. Om de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs makkelijker te maken, hebben leerjaar 1 en 2 hun eigen leer- en werkplek: het gele domein. In leerjaar 1 mag je er zelfs je pauzes houden. Daardoor voelt het als een plek voor jezelf. Zo zorgen we ervoor dat je je bij ons snel thuis voelt.

ONTDEK  JE  TALENTEN  EN  LAAT  ZIEN  WIE  JE  BENT

Wij vinden het belangrijk dat jij jouw talenten leert kennen. Je ontdekt wie je bent en wat je wilt worden. Waar je goed in bent en wat je nog kunt leren. Of je nu van muziek houdt, geïnteresseerd bent in 3D-printers of het liefst iedere dag met sport bezig bent: bij ons valt er veel te kiezen. Voor ieder talent hebben wij een plek, voor elke leerling hebben we aandacht. Je kunt rekenen op goede begeleiding. Als jij je diploma bij ons haalt, ben je helemaal klaar voor jouw toekomst!

TALENTRICHTINGEN

Wij geven je alle ruimte om te laten zien wat je talenten zijn en hebben daarom verschillende talentrichtingen. Hieronder lees je in het kort welke dat zijn.

TECHNASIUM

Als je geïnteresseerd bent in moderne technologie, is het Technasium voor jou de ideale talentrichting. Centraal staat het vak onderzoek en ontwerpen (o&o), waarbij je met klasgenoten in een team projectmatig aan technische opdrachten uit de maatschappij werkt. Samen doen jullie onderzoek en ontwerpen jullie oplossingen voor bètatechnische problemen uit de dagelijkse praktijk. En als je de smaak te pakken hebt, kun je er zelfs eindexamen in doen.

KUNST, CULTUUR EN MEDIA

Houd jij van video's maken, afbeeldingen ontwerpen, dans of maak je graag muziek? Dan past de talentrichting kunst, cultuur & media supergoed bij jou. Je krijgt dan vanaf leerjaar 2 meer lesuren in onze creatieve vakken. Je leert bijvoorbeeld hoe je het beste vlogs kunt monteren of je werkt als licht- en geluidstechnicus bij onze concerten. Houd je meer van beeldende vorming, dan help jij mee aan ons levende kunstwerk 'The Wall'. Je leert o.a. creatief, probleemoplossend en kritisch te denken en natuurlijk leer je samenwerken. In de bovenbouw kun je zelfs eindexamen doen in muziek, beeldende kunst en drama.

SPORT & GEZONDHEID

Doe je graag aan sport en vind je het leuk om op school ook meer te bewegen? Dan is de talentrichting sport & gezondheid net wat voor jou. We laten je kennismaken met bijvoorbeeld water- en buitensportactiviteiten. Maar je leert ook vaardigheden die niet alleen binnen de sport van pas komen, zoals samenwerken, projectmatig werken en het aanleren en behouden van een gezonde leefstijl. In de bovenbouw kun je zelfs examen doen in het vak bewegen, sport en maatschappij (BSM).

ATHENEUM+

Leer jij gemakkelijk op de basisschool en vind je het fijn om uitgedaagd te worden? Ben je leergierig? Zoek je graag je grenzen op? Dan is onze afdeling atheneum+ voor jou de perfecte keuze. Je ontwikkelt je talenten en je leert analytisch, creatief en kritisch denken. Zo leg je vanaf leerjaar 1 een uitstekende basis voor later op de universiteit.

ONDERNEMEN

Je leert in deze talentrichting ontdekken of het ondernemen bij je past. Bovendien krijg je meer gevoel bij de vakken economie en bedrijfseconomie. Deze vakken volg je vanaf de derde klas. Ook kun je deze vakken kiezen in de bovenbouw. Wie weet vind je het zo leuk, dat je wilt doorgaan en onderdeel wilt zijn van de business school in de bovenbouw.

HARENS LYCEUM

Met plezier naar school gaan en het maximale uit jezelf halen, daar gaan we voor! Mede daarom hebben we een heel breed aanbod van verschillende vakken. Bij ons leer je je talent te ontdekken, te ontwikkelen en te tonen. Kies je voor onze school, dan kies je voor 'de talentschool van het Noorden'. Kom snel een keer kijken bij één van onze voorlichtingsactiviteiten. Hopelijk tot snel!