wie zijn wij?

Wij zijn een kleine en gezellige Daltonschool voor atheneum , havo en vmbo in de stad Groningen met 30 medewerkers en zo'n 360 leerlingen. Iedereen kent elkaar en de contacten over en weer zijn persoonlijk. De meeste eersteklassers kennen al leerlingen uit hogere klassen van hun eigen sportorganisatie. Zo voel je je meteen thuis.

de ideale school voor topsporters en topdansers

Onze school is bedoeld voor sporters met een trainingsprogramma dat lastig te combineren is met gewone schooltijden. Je hebt dan wel een status nodig van je sportbond of je moet geselecteerd worden door een regionaal talentcentrum (RTC)  Stop je om wat voor reden dan ook met sport ? Dan kun je gewoon op school blijven en verder gaan in onze SportLifeStyle-stroom.

ook dé school als je gewoon gek bent op sport of Dans

Voldoe je niet aan bovenstaande eisen maar wil je wel graag je talent op het gebied van sport verder ontwikkelen? Dan is onze SportLifeStyle-stroom iets voor jou.  Dan combineer je vmbo-tl, havo of atheneum onderwijs met een speciaal onderwijsprogramma gericht op sport en bewegen. In de ochtenduren volg je lessen over alles wat met sport te maken heeft, maak je kennis met heel veel verschillende sporten en ben je actief tijdens de sport- en beweegactiviteiten. 

Daltonschool: jij hebt de regie

Wij zijn een Daltonschool en dat betekent dat we jou willen voorbereiden op de toekomst. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en we verwachten dat je zelf initiatief neemt. Jij bepaalt zelf hoe en wanneer je leert. Jij hebt de regie, wij helpen je daarbij. Zo krijg je planners waarin duidelijk staat wat je moet leren voor elk vak. Naast de gewone instructielessen volg je Daltonuren. Dat zijn uren die je zelf mag invullen. Je kunt dan aanschuiven bij een vak dat je lastig vindt. Dan kun je vragen stellen of extra oefeningen maken.

Onze niveaus

Topsporters kunnen bij ons vmbo kb, tl, havo en vwo doen.  De leerlingen die vanaf klas 3 de kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO gaan doen, maken een overstap naar het Werkman VMBO, omdat ze op deze school de goed praktijklokalen hebben. Onze SportLifeStyle-stroom is voor leerlingen met vmbo-tl, havo of vwo-advies. 

toelating

Je bent welkom bij ons op school als je aan één van deze punten voldoet:

  • je bent geselecteerd door één van de talentorganisatie is (RTC's) waar we mee samenwerken, of:
  • je hebt een status van de bond, of:
  • je hebt een aantoonbaar groot trainingsprogramma op hoog niveau, of: 
  • je bent sportief, je wilt je talent op het gebied van sport verder ontwikkelen en je bent hiervoor gemotiveerd en geschikt.

wie kozen nog meer voor onze school?

TTS is de enige school in Groningen waar je school en sport zo goed kunt combineren. Bekende sporters uit het noorden hebben dat zelf ervaren: judoka Kim Polling, zwemster Ranomi Kromowidjojo, voetballer Hans Hateboer, hardloper Giovanni Codrington, hockeyster Willemijn Bos en basketballer Rienk Mast. Pas geleden kon je op school zomaar voetballer Romano Postema en schaker Lucas van Foreest tegen het lijf lopen.