wie zijn wij?

Wij zijn een kleine en gezellige daltonschool voor atheneum, havo en vmbo in de stad Groningen, met 30 medewerkers en zo'n 350 leerlingen. Iedereen kent elkaar en de contacten over en weer zijn persoonlijk. De meeste eersteklassers kennen al leerlingen uit hogere klassen van hun eigen sportorganisatie. Zo voel je je meteen thuis.

de ideale school voor topsporters 

Onze school is bedoeld voor sporters met een trainingsprogramma dat lastig te combineren is met gewone schooltijden. Je hebt dan wel een status nodig van je sportbond of je moet geselecteerd worden door een regionaal talentcentrum (RTC). Stop je om wat voor reden dan ook met sport? Dan kun je gewoon op school blijven en verder gaan in onze SportLifeStyle-stroom.

ook dé school als je gewoon gek bent op sport 

Voldoe je niet aan bovenstaande eisen maar wil je wel graag je talent op het gebied van sport verder ontwikkelen? Dan is onze SportLifeStyle-stroom iets voor jou.  Dan combineer je vmbo-tl, havo of atheneum met een speciaal onderwijsprogramma gericht op sport en bewegen. In de ochtenduren volg je lessen over alles wat met sport te maken heeft, maak je kennis met heel veel verschillende sporten en ben je actief tijdens de sport- en beweegactiviteiten. 

Daltonschool: leren kiezen en plannen

Wij zijn een daltonschool en dat betekent dat we jou willen voorbereiden op de toekomst. Naast de gewone lessen heb je daltonuren. Dat zijn uren die je zelf mag kiezen. Je kunt dan aanschuiven bij een vak dat je lastig vindt, vragen stellen of extra oefeningen maken. Ook heb je voor ieder vak een digitale daltontaak. Hierin staat duidelijk wat je wanneer moet doen voor dat vak. Tijdens de daltonuren werk je aan deze daltontaken. Wij helpen je bij het kiezen van deze daltonuren, bij het plannen van je daltontaken en bij het leren leren. Op deze manier kies jij zelf hoe en wanneer je leert. En wij helpen je daarbij!

Onze niveaus

Topsporters kunnen bij ons vmbo-kb, vmbo-tl, havo en vwo doen. De leerlingen die vanaf klas 3 de kaderberoepsgerichte leerweg van het vmbo gaan doen, maken een overstap naar het Werkman VMBO. Op deze deze school hebben ze namelijk goede praktijklokalen. Onze SportLifeStyle-stroom is voor leerlingen met vmbo-tl, havo of vwo-advies. 

toelating

Je bent welkom bij ons op school als je aan één van deze punten voldoet:

  • je bent geselecteerd door één van de talentorganisaties (RTC's) waar we mee samenwerken, of:
  • je hebt een status van de bond, of:
  • je hebt een aantoonbaar groot trainingsprogramma op hoog niveau, of: 
  • je bent sportief, je wilt jezelf op het gebied van sport verder ontwikkelen en je bent hiervoor gemotiveerd en geschikt.

wie kozen nog meer voor onze school?

TTS is de enige school in Groningen waar je school en sport zo goed kunt combineren. Bekende sporters uit het noorden hebben dat zelf ervaren: judoka Kim Polling, zwemster Ranomi Kromowidjojo, voetballer Hans Hateboer, hardloper Giovanni Codrington, hockeyster Willemijn Bos en basketballer Rienk Mast. Pas geleden kon je op school zomaar voetballer Bjorn Meijer en schaker Jorden van Foreest tegen het lijf lopen.