Je eigen plek

Als je Revius Wijk bezoekt, valt meteen het opvallende gebouw op. Het lijkt groot, maar doordat je als leerling een eigen plek hebt - je leerhuis - voelt het juist veilig, gezellig en thuis.
Je komt na het advies van de basisschool in een van onze brugklassen. In het leerhuis zitten de klassen van jouw advies (vmbo, havo of vwo) bij elkaar.
Je krijgt les van betrokken docenten die jou goed kennen. Elk leerhuis heeft een leerhuisassistent en leerlingbegeleider. Zij kunnen je helpen als je vastloopt met je huiswerk of ondersteuning nodig hebt bij plannen en organiseren. Elke leerling krijgt een tutor. Hij of zij begeleidt je en bespreekt met jou en je ouders hoe het met je gaat en wat helpt om je zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Meer dan rekenen en taal: jouw toekomst, onze aandacht

We vinden het belangrijk dat je een fijne schooltijd hebt op Revius Wijk. Natuurlijk krijg je gewoon heel goed onderwijs van onze docenten! Op Revius Wijk vinden we het ook belangrijk dat jij je breed ontwikkelt, goed weet wat er bij je past en leert hoe je omgaat met anderen.
Vandaar dat we naast de gewone vakken extra aandacht besteden aan muziek, beeldende vorming en burgerschap. In projecten tijdens de plusweken en bij de maatschappelijke stage leer je niet alleen in theorie maar doe je ook ervaring op in de praktijk.
Je kunt op ons vmbo kiezen voor de praktijkgerichte vakken Innovatie en Design (ontwerpen, programmeren, games maken) of Economie en Ondernemen. Vanaf schooljaar '25/'26 bieden we in de bovenbouw havo het praktijkgerichte vak technologie aan. Je kunt met deze keuze dan ook leren door te doen. Soms past dat beter bij je. 

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig geworden naar onze fijne school? Kom dan zeker langs tijdens de open lesmiddag, open avond of een van onze andere activiteiten! Je bent van harte welkom en we kijken ernaar uit je te ontmoeten.