Jij mag er zijn!

Op Lariks krijg je de ruimte om te ontdekken wie je bent. Bij ons leer je om zelfstandig te studeren en verantwoordelijkheid te dragen, maar ook hoe je altijd jezelf mag zijn en op jezelf en anderen mag vertrouwen. 

Wil jij alles uit jezelf halen en je goed voorbereiden op je toekomst als wereldburger? Volg dan havo, atheneum of gymnasium op Lariks. Je kunt bij ons elk niveau combineren met tweetalig onderwijs (TTO). Dan volg je ongeveer de helft van de lessen in het Engels en krijg je speciale TTO-vakken waarbij je je verdiept in internationale vraagstukken. Op Lariks bieden wij jou een kleurrijk aanbod van vakken en activiteiten zoals bewegen, sport & maatschappij (BSM), filosofie, wiskunde D, Informatica, moderne natuurkunde, Spaans en ontwerpen. Ook doe je samen met je klas mee aan veel leuke activiteiten zoals het MEP of MUN, waarbij je met leerlingen uit Nederland of Europa debatteert over actuele Europese kwesties.

VERKEN DE WERELD OP LARIKS

Op Lariks dagen we je uit om je grenzen te verkennen en er moedig overheen te stappen. Dit doen we binnen en buiten de lessen, door zelf op reis te gaan en andere culturen te ervaren. Logeer bij lokale bewoners of volg onderwijs met internationale leerlingen in een onbekend land. Zo begrijp je meer van jezelf en van de wereld om je heen. In het tweetalig onderwijs besteden we veel aandacht aan internationale onderwerpen en leer je Engels op hoog niveau. Handig, omdat veel vervolgopleidingen in het Engels worden gegeven. Je kunt ook taalprogramma's volgen voor internationale certificaten zoals Goethe, DELF of Dele! Heb je talent op cultureel of sportief gebied? We kijken samen hoe we school en jouw talent kunnen combineren. Bij ons krijg je alle ruimte om al je talenten optimaal te ontwikkelen.

VOEL JE THUIS OP LARIKS

Op Lariks is aandacht voor wat jij nodig hebt. Bij ons helpen we je om met enthousiasme het maximale uit jezelf te halen! Soms heb je wat extra ondersteuning nodig om tot geweldige resultaten te komen. Je mentor en ons ondersteuningsteam staan voor je klaar. Samen met je mentor zorgen we ervoor dat je een fijne schooltijd beleeft en met trots een prachtig diploma behaalt!

Leer en leef!

Op Lariks willen we je een sterke basis voor het leven geven. Daarom gaan we met jou in gesprek over wat voor jou echt belangrijk is. Op Lariks is er volop ruimte voor bijzondere activiteiten. Je kunt regelmatig deelnemen aan sportevenementen of meedoen aan debatten in het MEP of MUN. Er zijn cultuurdagen en uitwisselingsprogramma's waarbij je op een andere manier met onderwijs bezig bent. Bovendien organiseren we geweldige evenementen zoals schoolfeesten, een culturele avond en een open podium. Er is du genoeg tijd en ruimte voor gezelligheid! 

EEN GROTE STAP

En dan is het zover: je neemt afscheid van de basisschool en stapt misschien wel op de fiets of in de bus naar de brugklas. Het is een geweldige stap: nieuwe mensen ontmoeten, andere vakken, steeds wisselende lokalen en nieuwe boeken. Tijdens onze meedraai-avonden krijg je alvast een voorproefje en kun je meedoen met een paar lessen. En op onze open dag op vrijdag 26 januari 2024 kun je samen met je ouders Lariks beter leren kennen. Je bent van harte welkom! Bezoek onze website voor meer informatie en mogelijkheden om je in te schrijven.