LARIKS: GRENSVERLEGGEND! 

Op Lariks verken je grenzen en word je uitgedaagd er overheen te stappen. Wij vinden het ook belangrijk dat je de cultuur van andere landen leert kennen. Je maakt bijvoorbeeld kennis met de taal, gebruiken, gewoontes, godsdiensten, waarden en normen van andere landen en volken. Dit leer je natuurlijk het snelst door er zélf naartoe te gaan! 

Ook in het tweetalig onderwijs is er veel aandacht voor internationale onderwerpen. Daarnaast volg je in het tto ongeveer de helft van de lessen in het Engels op hoog niveau. Handig, want bij veel vervolgopleidingen is de voertaal Engels. 

Je voelt je thuis op lariks

Het is even wennen als je na de zomervakantie in de brugklas zit. Maar maak je geen zorgen: wij helpen je, zodat je je snel thuis voelt! Jouw mentor en mentorleerling begeleiden je, zodat je snel je nieuwe klas en onze school leert kennen. Ook alle docenten willen je graag helpen en je kunt al je vragen aan ze stellen. Zo helpen we je om met heel veel plezier het beste uit jezelf te halen!

De sfeer op Lariks is heel prettig. Je mag zijn wie je bent. In de pauze is het ook altijd erg gezellig. Er zijn plekken waar je rustig kunt zitten om bijvoorbeeld je huiswerk te maken en op de grote trappen kun je gezellig met je klasgenoten bijkletsen.

Kleurrijk aanbod 

In de eerste paar jaar op school heb je heel veel verschillende vakken, zodat je een goede keuze kunt maken voor de vakken die je in de bovenbouw wilt gaan volgen. In de bovenbouw kies je ook een profiel dat aansluit bij je talenten en interesses. Je kunt kiezen uit de profielen Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij. Afhankelijk van het profiel dat je kiest, is er een kleurrijk aanbod aan allerlei vakken en activiteiten voor zowel havo, atheneum als gymnasium. Je kunt dan denken aan: bewegen, sport & maatschappij, Spaans, filosofie, wiskunde D of informatica. Bij alle talen kan je daarnaast speciale programma’s volgen om een internationaal certificaat te halen. 

Leer en leef!

Wij vinden het belangrijk dat jij alle kansen krijgt om je optimaal te ontwikkelen. Wij stimuleren je om veel te leren en je kennis uit te breiden met nog veel meer kennis. Toch gaat het niet alleen om kennis bij ons op Lariks. We willen je een goede basis voor het leven meegeven. We voeren gesprekken met je over wat voor jou belangrijk is en hebben oog en oor voor de soms lastige of juist grappige dingen waar je in deze periode in je leven mee te maken krijgt. 

Op Lariks is er veel ruimte voor bijzondere activiteiten. Je kunt regelmatig meedoen aan sportactiviteiten of debatteren in het MEP of MUN. Er zijn cultuurdagen en uitwisselingen waarbij je op een andere manier met onderwijs bezig bent. Ook organiseren we activiteiten zoals schoolfeesten, een culturele avond of een open podium. Genoeg tijd en ruimte voor gezelligheid dus!

EEN GROTE STAP

En dan neem je afscheid van de basisschool en ga je misschien op de fiets of met het openbaar vervoer naar de brugklas. Het is een hele mooie stap: nieuwe mensen, andere vakken, steeds wisselende lokalen en andere boeken. Tijdens meedraai-avonden mag je alvast een kijkje komen nemen en meedoen met een paar lessen. Op de open dag op vrijdag 27 januari 2023 kun je samen met je ouders Lariks beter leren kennen. Je bent van harte welkom! Kijk op onze website voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden.