Het Perron

Het Perron is een school voor vmbo, praktijkonderwijs en mbo niveau 2. Het is dé school voor beroepsonderwijs in Veenendaal. Het Perron heeft een modern schoolgebouw met alle mogelijkheden om praktisch bezig te zijn. Je wordt hier goed voorbereid op je toekomst. 

In het vmbo kun je kiezen uit de volgende leerwegen:

 • TL+ (gemengd) theoretische leerweg
 • Kaderberoepsgerichte leerweg
 • Basisberoepsgerichte leerweg

In alle leerwegen is leerwegondersteuning (lwoo) mogelijk.

Onderbouw: twee jaar de tijd om te kiezen

In de eerste en tweede klas zit je in de onderbouw. Je krijgt bij ons twee jaar de tijd om het niveau te bepalen waarin je examen gaat doen.

In de onderbouw is veel afwisseling tussen theorie en praktijk. In het leerhuis krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, wiskunde, mens en maatschappij. De praktische vakken technas, biozorg, beeldende vorming en bewegingsonderwijs krijg je in speciale praktijkruimtes.

Bovenbouw: veel praktijk in jouw gekozen beroepsrichting

In de 3e en 4e klas zit je in de bovenbouw. Aan het eind van de 2e klas kies je een profiel dat aangeeft in welke beroepsrichting je in de bovenbouw les gaat krijgen. Je kunt kiezen uit de volgende profielen:

 • Economie en Ondernemen (E&O)
 • Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)
 • Produceren, Installeren en Energie (PIE)
 • Mobiliteit en Transport (M&T)
 • Zorg en Welzijn (Z&W)

Of je volgt Dienstverlening en Producten in de tl+

TL+ : een unieke kans!

Heb je een tl- of havoadvies en ben je graag praktisch bezig? Dan hebben wij de tl+ voor jou!
Een unieke kans om een volwaardig tl-diploma te halen mét een beroepsgericht vak. Dat is onze plus (+). Je krijgt les in thema’s binnen de wereld van mens, techniek en ondernemen. Je werkt onderzoekend aan levensechte opdrachten uit het bedrijfsleven. Aan het eind van het 3e leerjaar maak je pas een keuze in welke vakken je examen gaat doen. 

Praktijkonderwijs: ontwikkel jouw talenten

Het praktijkonderwijs leidt jongeren op naar een zelfstandige plek in de maatschappij. Je bent veel praktisch bezig en samen met jou gaan we op zoek naar jouw talenten. In het praktijkonderwijs kun je kiezen uit de volgende uitstroomprofielen:

 • Groen
 • Techniek
 • Zorg en welzijn
 • Winkel en horeca

Het Perron brengt je praktisch overal

Het Perron bereidt je voor op je toekomst door praktisch en levensecht te leren, zowel op school als tijdens stages bij bedrijven en instellingen. Doordat je veel praktijkervaring opdoet kan je na je diploma eenvoudig doorstromen naar een vervolgopleiding. Die vervolgopleiding kan je ook op Het Perron volgen in een van de doorlopende leerlijnen.

Doorlopende leerlijn

Op Het Perron hebben wij doorlopende leerlijnen vmbo-mbo ontwikkeld. Kies je voor één van de doorlopende leerlijnen, dan sluit je je schoolloopbaan op Het Perron in zes jaar af met een diploma op mbo niveau 2. Je werkt dan ook aan mbo-vakken, terwijl je nog op het vmbo zit. Op Het Perron kan je dus je vmbo- én je mbo-diploma halen. Er zijn doorlopende leerlijnen in de Techniek en de Verzorging.

Laptop

Het Perron is een digitale school. Alle leerlingen hebben een laptop. De laptop gebruik je, naast je boeken, tijdens de lessen en thuis voor je schoolwerk.

Meer weten?

Wil je meer weten over Het Perron? Kijk op www.hetperron.nl voor meer informatie over onze school, het onderwijs en onze activiteiten. Je ouders kunnen ook rechtstreeks contact met ons opnemen.