Veilige en positieve omgeving

Bij ons leer je niet alleen wiskunde, Nederlands of techniek. We bereiden je voor op het leven na de middelbare school. Daar komt dus veel meer bij kijken dan alleen de vakken die je op school krijgt. SG Eekeringe zorgt voor een veilige en positieve omgeving waar je leert omgaan met de dingen die je in je verdere leven nog tegen gaat komen. Niet iedereen leert op dezelfde manier, daarom bieden we maatwerk en persoonlijke ondersteuning. Jij staat centraal!

Coaching

In onze onderbouw heb je je eigen coach. Je coach is voor jou en je ouders/verzorgers het eerste aanspreekpunt op school. Je zoekt samen met je coach uit hoe jij het beste leert. Je leert een planning maken om zo te zorgen dat je op tijd begint met je huiswerk. Daarnaast is er aandacht voor hoe jij in je vel zit en ook hoe het contact en de samenwerking met anderen is.

Je hebt in het begin van het schooljaar een startgesprek met je ouders/verzorgers en je coach. Je leert elkaar dan beter kennen en maakt afspraken hoe iedereen het beste te bereiken is. Daarna volgen in de loop van het schooljaar twee voortgangsgesprekken. Zo zijn jullie altijd op de hoogte hoe het gaat op school. Natuurlijk mogen je ouders/verzorgers altijd contact opnemen met je coach buiten deze gesprekken om.

Maatwerk

Wij motiveren en ondersteunen jou om het beste uit jezelf te halen. We doen dat in de klassen maar op het vmbo ook in een speciaal vak: maatwerk. Leerlingen kunnen tijdens maatwerk kiezen met welk vak ze aan de slag gaan. Maatwerk staat op vaste momenten in het rooster en tijdens die momenten zijn van meerdere vakken docenten beschikbaar. Je krijgt extra hulp, werkt achterstanden weg of verdiept je meer in een vak waar je goed in bent. Je bespreekt de invulling van je uren maatwerk met je coach.

Loopbaanoriƫntatie en begeleiding

Je ontdekt op SG Eekeringe je eigen kwaliteiten. We kijken samen naar de toekomst en wat jij nodig hebt om te kunnen doen wat je later wilt doen. Welk profiel moet je kiezen om later bijvoorbeeld monteur te worden? Welke vakken heb je nodig om in de zorg te gaan werken? En ben je ook goed in die vakken? Je maakt in de onderbouw kennis met al onze praktijkvakken om in de bovenbouw de juiste profielkeuze te maken. Binnen SG Eekeringe bieden we lessen uit de volgende profielen aan:

  • Bouwen, Wonen & Interieur
  • Produceren, Installeren & Energie
  • Dienstverlening & Producten
  • Zorg & Welzijn

Je leert en doet zoveel mogelijk in de praktijk. Je oefent vaardigheden als werkhouding, zelfstandig werken, plannen, samenwerken en presenteren. We hebben een groot netwerk van allerlei bedrijven en instellingen in de regio, zodat je ook buiten school ervaringen opdoet en kunt leren. Dit helpt jou bij het maken van keuzes voor je toekomst. Jouw voortgang en ervaringen van de brugklas tot en met examen slaan we op in jouw eigen online portfolio.

Opstroom

Wij zijn trots op ons hoge opstroompercentage van 21%! Vooral leerlingen die op de basisberoepsgerichte leerweg starten in de brugklas, stromen vaak door en doen dus examen op een hoger niveau dan het basisschooladvies. Dit komt doordat we, zoals je hiervoor al hebt kunnen lezen, samen ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn. Zo kunnen we jouw persoonlijke manier van leren vinden en haal jij het beste uit jezelf.