Veilige en positieve omgeving

Bij ons leer je niet alleen wiskunde, Nederlands of techniek. We bereiden je voor op het leven na de middelbare school. Daar komt dus veel meer bij kijken dan alleen de vakken die je op school krijgt. SG Eekeringe zorgt voor een veilige en positieve omgeving waar je leert omgaan met de dingen die je in je verdere leven nog tegen gaat komen. Niet iedereen leert op dezelfde manier, daarom bieden we maatwerk en persoonlijke ondersteuning. Jij staat centraal!

Coaching

Iedereen heeft bij ons op school een eigen coach. Je coach is voor jou en je ouders/verzorgers het eerste aanspreekpunt. Samen met je coach zoek je uit hoe jij het beste leert. Je leert om te gaan met het plannen van huiswerk en samenwerken. Daarnaast is er aandacht voor jou als persoon. Gaat het goed op school? Loop je tegen problemen aan? Hoe is het contact met klasgenoten? We vinden het belangrijk dat je goed in je vel zit, zodat je op school goed kunt presteren en het beste uit jezelf kunt halen.

Je hebt in het begin van het schooljaar een startgesprek met je ouders/verzorgers en je coach. Je leert elkaar dan beter kennen en maakt afspraken hoe iedereen het beste te bereiken is. Daarna volgen in de loop van het schooljaar twee voortgangsgesprekken. Zo zijn jullie samen altijd op de hoogte hoe het gaat op school. Natuurlijk mogen je ouders/verzorgers altijd contact opnemen met je coach buiten deze gesprekken om.

Maatwerk

Wij motiveren en ondersteunen jou om het beste uit jezelf te halen. We doen dat in de klassen maar op het vmbo ook in een speciaal vak: maatwerk. Leerlingen kunnen tijdens maatwerk kiezen met welk vak ze aan de slag gaan. Maatwerk staat op vaste momenten in het rooster en tijdens die momenten zijn van meerdere vakken docenten beschikbaar. Je krijgt extra hulp, werkt achterstanden weg of verdiept je meer in een vak waar je goed in bent. Je bespreekt de invulling van je uren maatwerk met je coach.

Van welke toekomst droom jij?

Iedereen heeft eigen kwaliteiten, wensen en bijzonderheden. Dat mag gezien worden! Wat heb jij nodig om te werken aan een toekomst waar je van droomt? Weet je nog niet wat je later wil doen? Dan helpen ze je op SG Eekeringe om keuzes te maken. Welk profiel heb je bijvoorbeeld nodig om monteur te worden? Welke vakken kies je als je in de zorg wil gaan werken? In de onderbouw (klas 1 en 2) maak je kennis met de praktijkvakken, zodat je in de bovenbouw weet wat de mogelijkheden zijn en de profielkeuze kunt maken die bij jou past.
 
Je krijgt lessen uit de vmbo-profielen:

  • Bouwen, Wonen & Interieur
  • Produceren, Installeren & Energie
  • Dienstverlening & Producten
  • Zorg & Welzijn

Praktijkervaring

Je leert en doet zoveel mogelijk in de praktijk. Werkhouding, zelfstandig werken, plannen, samenwerken en presenteren zijn belangrijke vaardigheden waarmee je aan de slag gaat. SG Eekeringe heeft contact met veel bedrijven en instellingen in de regio waar je praktijkervaring kunt opdoen. Dit is belangrijk en helpt je met het maken van keuzes voor je toekomst.