Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. Een groter gebouw, nieuwe gezichten en meer zelfstandig doen. Wij zorgen ervoor dat jij je op het Agnieten College in Wezep snel thuis voelt!

We zoeken samen naar jouw talenten en interesses. Zo bereiden we je voor op jouw toekomst in een prettige, veilige en uitdagende leeromgeving.

Op het Agnieten College Wezep krijg je onderwijs dat bij jou past: vmbo, havo of vwo. Zo volg je vakken op je eigen niveau en doe je mee aan leuke projecten en masterclasses. We begeleiden je om het beste uit jezelf te halen en leiden je op voor een mooie toekomst.

Gepersonaliseerd leren

We zijn allemaal anders. We hebben eigen behoeften, persoonlijke interesses en willen zelf keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen. Je kiest zelf welke projecten, masterclasses en activiteiten je doet en volgt vakken op je eigen niveau. Ben je bijvoorbeeld goed in een bepaald vak? Je kunt aan het einde van het schooljaar een vak (of vakken) afsluiten op een hoger niveau; daarvoor krijg je een pluscertificaat.

Tijdens zelfwerkuren (keuzewerktijd) bepaal jij wat je doet: instructie volgen voor een bepaald vak, met je klasgenoten werken aan opdrachten of huiswerk maken.

Loopbaanoriëntatie

De wereld om ons heen verandert de hele tijd. Daarom volgen wij ontwikkelingen die belangrijk zijn voor jouw toekomst. We bereiden je hier goed op voor tijdens de loopbaanoriëntatie (LOB)-lessen. Hier ontdek je welke beroepen je later kunt doen en welke vaardigheden en studies je daarvoor nodig hebt.
Om je op jouw toekomst voor te bereiden, is het belangrijk dat jij sociale vaardigheden ontwikkelt. Om deze vaardigheden in de praktijk te leren, ga je in klas 1, 2 en 3 op stage.

Talent in ontwikkeling (voor vmbo-bb/kb)

Talent in ontwikkeling (TIO) is voor vmbo-bb/kb-leerlingen die gebaat zijn bij extra persoonlijke aandacht en minder theorielessen. Je krijgt les van een klein team docenten in een apart deel van ons gebouw. Zo heb je niet zoveel verschillende leraren en hoef je niet steeds naar een ander lokaal.
In de TIO-klas krijg je veel projectlessen, die vooral praktisch zijn. De vakken Nederlands, Duits, Engels en wiskunde volg je nog als afzonderlijke vakken om een goede doorstroom naar een vervolgopleiding te garanderen.

Masterclasses

Klas 1 en 2 hebben elke dinsdagmiddag masterclasses. Deze kies je op basis van een talent of interesse. Per schooljaar kies je verschillende masterclasses.

Een masterclass duurt vier middagen. Samen met je docent denk je na over wat je precies wilt doen. Dat kunnen bijvoorbeeld proefjes zijn of creaties maken van hout of textiel. Maar ook voetbal, modelbouw, schilderen of programmeren. Alle masterclasses zijn voor jongens en meiden en je doet ze op je eigen niveau.
Het doel van deze masterclasses is dat je je verdiept in een bepaald onderwerp en zo mogelijk nieuwe talenten ontdekt. Ook is er aandacht voor bewegen in deze masterclasses.

Vmbo, havo of vwo?

Ga je vmbo-tl doen? Dan volg je vier jaar lang onderwijs op het Agnieten College in Wezep. Doe je havo of vwo? Dan breng je de eerste drie jaar door op onze kleinschalige en persoonlijke school. Als je vmbo-bb/kb doet, dan stap je na het tweede jaar over naar een grotere scholengemeenschap.