Flexrooster

Flex is flexibel. En dat is precies wat we doen. Flexibel met tijd omgaan, met lessen, met het niveau waarop jij leert en door jou keuzes te geven en zelf beslissingen te laten maken.We werken met twee soorten flexuren. Tijdens de stiltewerkuren kun je huiswerk maken en vragen stellen. Tijdens de ondersteuningsuren helpen we met je lesstof of met het maken van een goede planning. Als blijkt dat je meer in je mars hebt, mag je ook op een hoger niveau aan het werk.Dankzij de flexuren krijg je meer keuzevrijheid en krijg je de ruimte om je te ontwikkelen op een manier die bij jou past.

Leerlingbegeleiding en – ondersteuning

Ook de meest zelfstandige, weerbare kinderen hebben soms begeleiding nodig op hun nieuwe school. In de eerste leerjaren letten we extra goed op of jij begeleiding nodig hebt en in welke vorm. Iedere leerling heeft een mentor. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders/verzorgers.  Ook voeren jullie samen twee keer per jaar een driehoeksgesprek. We bieden ondersteuning op verschillende gebieden, zoals dyslexie of faalangst. Is er sprake van ziekte of sociaal- emotionele problematiek, dan kunnen we onder bepaalde voorwaarden ook extra ondersteuning bieden.

Vmbo

Ben jij een doener? Werk je liever met je handen dan dat je met de neus in de boeken zit? Dan zit je op het vmbo basis of kader op het Carmelcollege Emmen op de juiste plek. In de eerste twee jaar krijg je de meeste lessen van je mentor. Dat is fijn, want dat betekent dat de mentor jou kent en kan ondersteunen als dat nodig is.

Mavo

Kun je goed leren, maar zoek je wel een combinatie met de praktijk? Dan is de mavo iets voor jou. Binnen onze mavo kun je in de onderbouw kiezen voor de richting mavo regulier, mavo Tweetalig of mavo Sport & Lifestyle. Naast de lessen die je volgt, werk je aan verschillende projecten. We hebben verplichte en vrijwillige projecten. Tijdens een verplicht project combineer je twee vakken en ga je aan de slag om uiteindelijk een eindproduct af te kunnen leveren. Zelf kiezen en ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in ben, dat doe je bij de vrijwillige projecten.

Havo & atheneum

Als je goed kunt leren is de kans groot dat jij een havo- of atheneum (vwo) advies hebt gekregen. Op zowel havo als atheneum kun je de eerste drie jaar kiezen voor Sport &Lifestyle, Tweetalig Onderwijs of regulier. Ook kies je de eerste drie jaar uit uitdagende projecten, waar je op een vaste middag aan werkt. Je gaat aan de slag met onderwerpen die te maken hebben met cultuur, techniek, muziek, sport en taal. Je kiest voor het thema dat het beste bij jou past en waarvan je graag meer wil leren.

Tweetalig onderwijs (TTO)

Lijkt het je leuk om een woordje over de grens te spreken? Op het Carmelcollege bieden wij tweetalig onderwijs aan op mavo, havo en atheneum.  Op deze manier leer je heel goed Engels en ontwikkel je je tot een echte wereldburger.  We gaan natuurlijk met dit vak internationaal op ontdekkingstocht en zoeken contact met scholieren in de rest van de wereld. Carmelcollege Emmen biedt als enige school in de regio tweetalig onderwijs aan.

Sport& Lifestyle

Extra sportlessen in de week, lekker sportief bezig zijn. Geen extra uren maar in plaats van andere lessen. Kennis maken met sporten, die je normaal niet zo snel doet. Freerunnen, tennis, klimmen en nog veel meer!