MONTESSORI Campus 0-18 

De school waar je jezelf kan zijn 
Op de Montessori Campus 0-18 zorgen we ervoor dat jij jezelf kunt zijn en je thuis voelt. We geloven in jouw unieke talenten en willen je helpen om ze te ontwikkelen. Samen creëren we een omgeving waarin je kunt groeien en jezelf kunt uitdagen. Onze school is een veilige plek waar respect, gelijkheid en vertrouwen centraal staan. Zowel tijdens de lessen als daarbuiten. We willen dat je zelfstandig wordt, maar ook dat je een sterke band hebt met anderen en de wereld om je heen. Hier kun je gewoon jezelf zijn.

Montessorionderwijs

Op de Campus kun je op één vertrouwde plek onderwijs volgen tot aan je achttiende. Het is een plek waar je je eigen leeravontuur kunt beginnen. Of je nu binnen of buiten wilt leren, zittend, liggend, bewegend of onderzoekend - de keuze is helemaal aan jou. We stimuleren jouw nieuwsgierigheid en moedigen je aan om zelf je leerweg te bepalen. Je hebt altijd een persoonlijke coach aan je zijde die je begeleidt en inspireert. Samen kunnen jullie je talenten ontdekken en groeien als individu. Op de Montessori Campus 0-18 wordt onderwijs een spannende reis vol avontuur.

Vrijheid in gebondenheid

Op onze school geven we je de vrijheid om je eigen keuzes te maken en in je eigen tempo te leren. Je kunt zelfstandig dingen ontdekken en leren, of samenwerken in kleine groepjes met begeleiding van een leraar. Op die manier leer je niet alleen de lesstof, maar ontwikkel je ook belangrijke vaardigheden zoals zelf beslissingen nemen. Maak je geen zorgen, we zullen je goed ondersteunen om ervoor te zorgen dat je taken op tijd af zijn. Dit noemen we 'vrijheid in gebondenheid'.

MONTESSORI-WEKEN

Twee keer per jaar hebben we Montessori-weken, waarin de reguliere lessen plaatsmaken voor spannende projecten. Tijdens deze weken vervaagt de scheiding tussen vakken en krijg jij de kans om op een andere manier te leren. Je kunt je creativiteit volledig benutten en zelf bepalen hoe je het project aanpakt. Deze weken bieden een geweldige gelegenheid om je kennis en vaardigheden te gebruiken en te ontwikkelen.

Wat deze weken extra bijzonder maakt, is dat we niet alleen binnen de schoolmuren blijven. We willen de wereld om ons heen ontdekken en verbinden met wat we op school leren. Samen gaan we op avontuur, verkennen we interessante plekken, nodigen we inspirerende gasten uit en creëren we iets waar anderen van kunnen genieten. Het wordt een week vol plezier, nieuwe ervaringen en verbinding met de wereld om ons heen. We kunnen niet wachten om samen met jou deze avonturen te beleven!

Nieuw pand

Vanaf het schooljaar '23/'24 zitten wij in ons nieuwe pand aan de Rosalind Franklinweg 4 in Almere Nobelhorst.  Zien we jou daar?