MONTESSORI Campus 0-18 

De school waar je jezelf kan zijn 
Op Montessori Campus Almere bieden we een ontmoetingsplek waar uw kind groeit, ontwikkelt en ontdekt wie het is en wat het wil worden, zowel op cognitief als sociaal-emotioneel gebied. Hier kan uw kind zich ontwikkelen van baby en peuter tot puber en jongvolwassene, in een vloeiende doorlopende lijn met soepele overgang op vier- en twaalfjarige leeftijd. Vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid, via een eigen weg en in hun eigen tempo, want ieder kind is uniek! 

Onze missie

Ieder kind is zichzelf en daarmee uniek! We werken vanuit vertrouwen in de mogelijkheden van ieder mens om zich via een eigen weg te ontwikkelen tot een zelfstandig, zelfbewust, creatief en ondernemend individu.

ONZE visie

Onze school is een ontmoetingsplek waar de leerling groeit, zich ontwikkelt en ontdekt wie het is en wat het wil worden, zowel op kennis als sociaal-emotioneel gebied. Wij hebben de overtuiging dat iedere leerling vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid leert. Wij ondersteunen de leerling om verantwoordelijkheid in het eigen leerproces te nemen. 

Doorgaande ontwikkellijn 0-18

De Campus is een eenheid voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. De overgang tussen opvang en school, de overstap naar een andere school of bij het wisselen van leerjaar hanteren wij bewust niet. Wij zien dat dit barrières zijn die altijd een stagnatie in de ontwikkeling van het kind betekenen. Op onze Campus zien we ieder kind als een uniek individu. Bij groepsindelingen houden we niet alleen rekening met de leeftijd van het kind, maar vooral met de persoonlijke ontwikkeling, leerdoelen, interesses en behoeften. Zo creëren we een doorgaande ontwikkellijn van 0 tot 18 jaar. Vanaf de tienerleeftijd maken kinderen een keuze voor een richting. De keuze voor een schoolniveau gebeurt niet zoals elders met 12 jaar, maar als het kind eraan toe is. 

Ontwikkelen in een coachgroep

Kinderen zijn onderdeel van een coachgroep. Samen met deze groep beginnen en eindigen ze elke dag. Het overige deel van de dag vult ieder kind individueel in, afhankelijk van leeftijd en het individuele ontwikkelingsplan. In de coachgroep leert uw kind samenwerken door juist van en met elkaar te leren. Een coachgroep wordt bijgestaan door een coach. De coach is onderdeel van een team van deskundige collega’s die op diverse onderdelen vakkennis in huis hebben om kinderen te begeleiden om het antwoord op hun vraag te ontdekken. De coach is de steun en toeverlaat van ieder kind. Zo kan uw kind samen met de coach zijn of haar eigen leervragen formuleren en beantwoorden. De coach kan verschillende rollen op zich nemen: begeleider, loods, toezichthouder, instructeur, trainer, feedbackgever, vakexpert en motivator. Onze medewerkers zijn in staat de rol aan te nemen die past bij het kind en zijn of haar leervraag. Hierdoor is maatwerk gegarandeerd. 
In de coachgroep vormen verschillende leeftijden samen één groep. Dit betekent dat elk kind het ervaart om de jongste, de middelste en de oudste van een groep te zijn. Ze leren hulp te krijgen én te geven in de groep. 

Het Montessorionderwijs

Ons montessorionderwijs komt tot uiting met de volgende zes karakteristieken: 
1. Hoofd, hart en handen
2. Leren kiezen
3. Reflecteren
4. Sociaal leren
5. Samenhang in leerstof
6. Binnen en buiten school