Als je voor het Buitenhout College kiest, kies je niet voor een gewone school. 'We do more' is kenmerkend voor onze school. We doen meer met jou en voor jou. Iedereen telt en iedereen is belangrijk bij ons op school. We doen er alles aan om samen met jou goede prestaties neer te zetten en mooie cijfers te halen. Hierbij motiveren en stimuleren we je om je te helpen het beste uit jezelf te halen zodat je onze school verlaat met een diploma waar je trots op mag zijn.

Voor welk niveau kies jij?

Ben jij creatief en ben je graag bezig? Ben je liever praktisch aan het werk dan dat je met je neus in de schoolboeken zit? Dan is vmbo beroepsgericht van het Buitenhout College echt iets voor jou! Het vmbo is praktisch en leuk. We hebben twee beroepsgerichteleerwegen: de kaderberoepsgerichte leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg. Samen kijken we welke leerweg voor jou de beste keuze is.

We do Mavo EN MAVO BEROEPSGERICHT

Heb je een brede interesse en vind je theoretische vakken net zo leuk als praktijkvakken? Dan kun je bij ons ook een mavodiploma halen. Met dat diploma gaan er deuren voor je open; alle leerlingen doen in leerjaar 3 een CSPE (centraal schriftelijk praktijk examen). In leerjaar 4 volgt het CSE (centraal schriftelijk examen), waarmee je naar de havo of naar een mbo 4-opleiding kan. Met beide opleidingen kun je doorstromen naar het hbo.

WE DO MORE 

WE 
Op het Buitenhout College doen we het samen. Onze goede en zeer betrokken docenten zijn er voor jou en je leert van en met jouw medeleerlingen.  

DO 
Op het Buitenhout College leer je door te doen. Met ons betekenisvolle en praktijkgerichte onderwijs ga je vol zelfvertrouwen je toekomst tegemoet. 

MORE
Naast goede lessen doen we méér: op het Buitenhout College komt jouw talent optimaal tot bloei.  

Waarom kiezen voor het buitenhout College?

Het Buitenhout College is een sfeervolle school waar onze gemotiveerde en kundige docenten je helpen om het beste uit jezelf te halen. Hoewel onze school best groot lijkt, merk je dat tijdens een schooldag niet. Je hebt les in een kleinere unit met een beperkt aantal docenten. We bieden allerlei naschoolse activiteiten – zoals extra sportlessen, schaken, zwemmen en een debattoernooi – en gezellige feesten laten we niet aan ons voorbij gaan. Bovendien zijn we goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wat wil je nog meer?