Als je voor het Buitenhout College kiest, kies je niet voor een gewone school. 'We do more' is kenmerkend voor onze school. We doen meer met jou en voor jou. Iedereen telt en iedereen is belangrijk bij ons op school. We doen er alles aan om samen met jou goede prestaties neer te zetten en mooie cijfers te halen. Hierbij motiveren en stimuleren we je om je te helpen het beste uit jezelf te halen zodat je onze school verlaat met een diploma waar je trots op mag zijn.

Voor welk niveau kies jij?

Ben jij creatief en ben je graag bezig? Ben je liever praktisch aan het werk dan dat je met je neus in de schoolboeken zit? Dan is vmbo beroepsgericht van het Buitenhout College echt iets voor jou! Het vmbo is praktisch en leuk. We hebben twee beroepsgerichteleerwegen: de kaderberoepsgerichte leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg. Samen kijken we welke leerweg voor jou de beste keuze is.

We do Mavo EN MAVO BEROEPSGERICHT

Heb je een brede interesse en vind je theoretische vakken net zo leuk als praktijkvakken? Dan kun je bij ons ook een mavodiploma halen. Met dat diploma gaan er deuren voor je open; alle leerlingen doen in leerjaar 3 een CSPE (centraal schriftelijk praktijk examen). In leerjaar 4 volgt het CSE (centraal schriftelijk examen), waarmee je naar de havo of naar een mbo 4-opleiding kan. Met beide opleidingen kun je doorstromen naar het hbo.

People, Planet, Profit

Als je bij het Buitenhout College hoort, dan heb je ook interesse in mensen, onze planeet en profiteer je van de kansen die je aangeboden krijgt. Duurzaamheid is het thema dat ons met elkaar verbindt. Onderwijs is ook meer dan leren; het is ook gelukkig zijn op school en omzien naar elkaar en de wereld. Je ziet dat in onze lessen en in de manier waarop wij met elkaar omgaan.

People
Leren doe je om jezelf te ontwikkelen, niet alleen in de tijd dat je op school bent, maar voor je hele leven. Met elkaar gaan we in gesprek over wat het leven waardevol maakt. Samen met jou werken we aan maatschappelijke betrokkenheid. Jouw plek in de maatschappij - nu en in de toekomst - is belangrijk, omdat jij ertoe doet.

Planet
Let jij op onze aarde en op de rommel in je eigen omgeving? Het Buitenhout College doet dat zeker. Wij voelen ons verantwoordelijk om zorgvuldig om te gaan met alles wat de aarde ons biedt. Wij zorgen voor elkaar en voor de aarde op onze manier. Het scheiden van afval is vanzelfsprekend en wij zorgen voor een schone omgeving.

Profit
Profiteer van ons onderwijs! Ons kundige en motiverende lerarenteam staat klaar om jou te helpen aan een mooi schooldiploma. Een diploma waar je verder mee komt. Waarmee je de mbo-studie kunt doen die je leuk vindt of waarmee je door kunt stromen naar de havo.

Waarom kiezen voor het buitenhout College?

Het Buitenhout College is een sfeervolle school waar onze gemotiveerde en kundige docenten je helpen om het beste uit jezelf te halen. Hoewel onze school best groot lijkt, merk je dat tijdens een schooldag niet. Je hebt les in een kleinere unit met een beperkt aantal docenten. We bieden allerlei naschoolse activiteiten – zoals extra sportlessen, schaken, zwemmen en een debattoernooi – en gezellige feesten laten we niet aan ons voorbij gaan. Bovendien zijn we goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wat wil je nog meer?