Vmbo

De brugklas duurt twee jaar. Zo krijg je goed de kans om te ontdekken wat jij wilt en waar je goed in bent. We kijken naar wat je leuk vindt, hoe je leert en hoe snel je leert. Persoonlijke aandacht vinden we heel belangrijk. Ook leren we je bij DaVinci hoe je dingen zelf kunt oppakken. Samen met jou werken we aan jouw zelfstandigheid.

Het gebouw is modern en helemaal ingericht op werken in de praktijk. Daarom zijn er veel praktijklokalen én mooie ruimtes om te sporten, zowel binnen als buiten. 

Bij DaVinci vind je makkelijk je weg. Het gebouw is best groot, maar we hebben het klein georganiseerd. Als brugklasser in het vmbo volg je de meeste lessen in het brugklashuis. Er zijn ook 3 kleine studiehuizen. 

Jij mag kiezen!

Op DaVinci kennen we drie vakcolleges:  Horeca en OndernemenTechniek en Zorg en Welzijn. Je mag er één van kiezen. Daarnaast kun je ook nog een paar vakken kiezen uit de andere vakcolleges. 

In leerjaar 3 en 4 bereiden we je voor op de schoolexamens en het eindexamen. Je doet examen in een paar algemene vakken zoals Nederlands en Engels, maar ook in vakken die je in je profiel hebt gekozen. De richtingen waar je uit kunt kiezen zijn Economie en ondernemen, Horeca, bakkerij en recreatie, Techniek en Zorg en Welzijn

Begeleiding

Wij vinden het belangrijk dat we je écht zien. Iedereen kent elkaar op DaVinci en we luisteren naar je. Zo weten we wat je al goed kunt en waar je extra hulp bij nodig hebt. We blinken uit in persoonlijk contact. Samen zorgen we ervoor dat jij je diploma haalt. Maar nog belangrijker: We zorgen dat je kunt werken aan jouw talenten.

DaVinci heeft een groot ondersteuningsteam. Je kunt bij het ondersteuningsteam terecht als je extra hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld bij de Nederlandse taal wanneer je dyslectisch bent, als plannen en organiseren voor jou heel moeilijk is of als je moeite hebt met je concentratie door bijvoorbeeld ADD.

Leerwerktraject

Sommige leerlingen in vmbo basis leren het beste in de praktijk. Ben jij zo’n leerling? Dan bieden we jou een speciaal lesprogramma aan. Een deel van het leren gebeurt in een bedrijf en in een ander deel op school. Dat noemen we het beroepsgerichte programma. Verder krijg je vakken als Nederlands, rekenen, ICT-vaardigheden.

Praktijkonderwijs

Kom je naar ons praktijkonderwijs? Dan krijg je veel persoonlijke aandacht. Meer dan mogelijk is in het vmbo. Je zit ook in een kleine klas. Je doet vaak werk met je handen. Sommige lokalen zien eruit alsof je al werkt in de praktijk.

Op het praktijkonderwijs krijg je verschillende vakken. Denk bijvoorbeeld aan Nederlands, Techniek, Zorg, Economie en Burgerschap. 

Je blijft maximaal 5 jaar in het praktijkonderwijs. Je werkt toe naar het behalen van een certificaat. Dat kan in de volgende richtingen: Facilitaire dienstverlening, Techniek, Groen, Economie en Horeca/catering.

DaVinci bereid je voor op vervolgonderwijs in het ROC, op werk of op werken met begeleiding.

Scholengemeenschap Tongerlo

DaVinci, Gertrudis en Norbertus vormen samen scholengemeenschap Tongerlo in Roosendaal. Van praktijkonderwijs tot en met gymnasium: We hebben voor elke leerling plaats. Elke onderwijslocatie heeft zijn eigen sfeer en niveaus. Onze leerlingen staan centraal in alles wat we doen. We geven alle ruimte aan ontwikkeling van talent. Daarin versterken onze locaties elkaar.