Theorie en praktijk

We hebben kennis en kunde in huis om op alle niveaus theorie- en praktijkonderwijs te bieden, van basis tot atheneum. Daar ligt onze kracht en daarin zijn we uniek. We hebben vier gemengde brugklassen met voldoende doorstoommogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Voor het praktijkgerichte onderwijs kun je uiteindelijk kiezen uit drie leerroutes waar je in de brugklas mee kennismaakt. Onze indeling van klassen geeft jou meer mogelijkheden en kansen. 

Duidelijk en vriendelijk

We geven les op een duidelijke en vriendelijke manier. We zijn vriendelijk tegen elkaar, maar we hebben ook duidelijke afspraken tijdens de lessen en daarbuiten. De sfeer binnen de school draagt bij aan hoe we met elkaar omgaan en daar werken we samen aan.

We willen graag dat je kijkt naar wat je allemaal wél kan. We kijken naar mogelijkheden en als je iets denkt niet te kunnen, kunnen we je helpen om het uiteindelijk toch te bereiken. We hebben interesse in elkaar en we kennen elkaar.

Brugklassen

We bieden een combinatie van theorie en praktijk voor iedereen op school en voor elk niveau. We bieden vier brugklassen: 

  • basis/kader, 
  • kader/mavo, 
  • mavo/havo en 
  • havo/atheneum. 

Vanaf de eerste klas krijg je theorievakken, zoals talen, wiskunde, economie en geschiedenis en daarnaast maak je kennis met de praktijk in onze leerroutes. Door deze indeling in gemengde klassen en het aanbieden van uniek (praktijkgerichte) onderwijs bieden we jou kansen en mogelijkheden.

Leerroutes

Het praktijkonderwijs is gebundeld in drie leerroutes, die voor alle niveaus hetzelfde zijn. Je doet voor een deel ook examen in de praktijkvakken. Wat je in de theorie leert, pas je toe in de praktijk. Door deze verbinding te maken tussen theorie en praktijk werken we aan kennis en vaardigheden waar je in de toekomst veel aan hebt.

Je start in de brugklas met een oriëntatie op alle leerroutes, zodat je met al het praktijkonderwijs kunt kennismaken. Na de eerste klas kies je twee leerroutes om verder te gaan, en na de tweede klas laat je nog een leerroute vallen, zodat je in de bovenbouw echt richting gaat geven aan je toekomst. In de gekozen leerroute voor de bovenbouw doe je dan ook examen.

Leerroute Mens & Gezondheid

Bij de leerroute Mens en Gezondheid staat de gezondheid van de mens centraal. Je leert over gezonde voeding, gezond bewegen en gezond leven. Hoe blijf je als mens echt gezond? En wat gebeurt er als je niet meer gezond bent of ouder wordt. Wie gaat je dan verzorgen?

Leerroute Maatschappij & Ondernemen

Bij de leerroute ‘Maatschappij & Ondernemen’ kijken we naar het ondernemerschap en de manier waarop je een idee uitwerkt tot een product of dienst. Wat heb je daarvoor nodig? Welke kennis komt daarbij kijken?

Ook duurzaamheid komt hier weer om de hoek kijken en is een belangrijk onderdeel van deze leerroute.

Leerroute Technologie & Duurzaamheid

Bij de leerroute ‘Technologie & Duurzaamheid kijken we naar de toekomst van technologie. Je leert hoe je de techniek van de toekomst kunt maken en onderhouden.