Theorie en praktijk

We hebben kennis en kunde in huis om op alle niveaus theorie- en praktijkonderwijs te bieden, van atheneum tot basis. Daar ligt onze kracht en daarin zijn we uniek. We hebben vier gemengde brugklassen met voldoende doorstoommogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Voor het praktijkgerichte onderwijs kun je uiteindelijk kiezen uit drie leerroutes waar je in de brugklas mee kennismaakt. 

Duidelijk en vriendelijk

We geven les op een duidelijke en vriendelijke manier. De sfeer binnen de school draagt bij aan hoe we met elkaar omgaan en daar werken we samen aan.

We helpen je om te ontdekken wie je bent en wat je wil worden. We hebben interesse in elkaar en we kennen elkaar.

Leerroutes

Het praktijkonderwijs is gebundeld in drie leerroutes, die voor alle niveaus hetzelfde zijn. Je doet voor een deel ook examen in de praktijkvakken. 

Je start in de brugklas met een oriƫntatie op alle leerroutes. Na de eerste klas kies je twee leerroutes om verder te gaan, en uiteindelijk kies je de leerroute waarin je examen gaat doen.

Leerroute Mens & Gezondheid

Binnen deze leerroute staat de gezondheid van de mens centraal. Je leert over gezonde voeding, gezond bewegen en gezond leven. 

Leerroute Maatschappij & Ondernemen

Bij deze leerroute kijken we naar het ondernemerschap en de manier waarop je een idee uitwerkt tot een product of dienst. 

Leerroute Technologie & Duurzaamheid

De toekomst van technologie en duurzaamheid staat binnen deze leerroute centraal. Je leert hoe je de techniek van de toekomst kunt maken en onderhouden.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van alle leerroutes.

BRUGKLASSEN

 We hebben vier brugklassen: 

  • basis/kader, 
  • kader/mavo, 
  • mavo/havo en 
  • havo/atheneum.