LEREN ÉN INSPIREREN

Om goede resultaten te behalen moet je op het Geert Groote College nét zo hard leren als op andere scholen. Maar wij zijn wel anders. Wij zijn een vrijeschool, wij hebben meer aandacht voor elke leerling. Hier draait het om leren én inspireren. Want de wereld wil mensen met wilskracht, sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen en talent.

LAAT JE WILSKRACHT GROEIEN

De komende jaren gaat er best veel voor je veranderen. Of je nu wilt of niet, je bent hard op weg volwassen te worden. Je gaat anders naar de wereld kijken en over dingen nadenken. Je krijgt veel duidelijker een eigen mening en persoonlijkheid. Wij geven je graag alle ruimte om te ontdekken hoe jij je leven vorm wil geven. Op basis van je eigen ideeën en idealen. Wij nemen je serieus en staan bij vragen of problemen altijd klaar om je te helpen. Ook als het gaat om zaken die niet (direct) met school te maken hebben. Tussen je 12-de en je 18-de maak je een grote persoonlijkheidsontwikkeling door. Dit is dus dé tijd om je eigen kracht te ontwikkelen. Daar heb je je hele leven wat aan.

LAAT JE SOCIALE VAARDIGHEDEN GROEIEN

Vanaf het eerste leerjaar ga je presenteren, discussiëren, samenwerken, je maakt actief deel uit van een veilige groep. In de loop van je schoolcarrière wordt je steeds meer zelfstandig, je volgt je hart in de keuze van je vakkenpakket en je eindwerkstuk.

LAAT JE DOORZETTINGSVERMOGEN GROEIEN

Uniek is dat je op deze school heel wat creatieve en ambachtelijke vakken krijgt. Zoals muziek maken, smeden, houtbewerken, tekenen, werken met textiel en toneelspelen. Deze vakken geven nieuwe uitdagingen waarmee je tegen nieuwe grenzen aanloopt, en nieuwe overwinningen behaalt.

LAAT JE TALENT GROEIEN

Naast de dagelijkse lessen besteed je ook heel wat tijd en energie aan de meest uiteenlopende projecten, excursies, buitenschoolse werkweken en enkele jaarlijks terugkerende feesten. In het laatste jaar maak je bovendien met je hele klas een uitgebreide kunstreis in het buitenland.

Je begint je dag met twee uur ‘periode-onderwijs’. Elke drie weken concentreren we ons op één ander specifiek vak of thema. Door lang intensief met één vak bezig te zijn, krijgt het onderwerp samenhang en diepgang. Tijdens de lessen maak je aantekeningen en krijg je opdrachten die je thuis uitwerkt in je periodeschrift. Zo’n schrift groeit vaak uit tot een kunstzinnig naslagwerk waarin je alles wat je hebt geleerd kunt terugvinden. Naast het schrift maak je ook gebruik van de computer en internet.

Op welk niveau je ook instapt, je bent altijd verzekerd van volop afwisseling.