Je thuis voelen

De overstap naar de middelbare school kan spannend zijn. Je komt in een nieuwe klas en daarin wil je je prettig voelen. De kennismaking met klasgenoten en mentor is daarom al vóór de zomervakantie. Na de vakantie hebben we de introductiedagen. Daarop doen we gezellige spellen en activiteiten. Zo leer je elkaar en de school beter kennen en groei je steeds meer naar elkaar toe. We worden dan steeds meer een groep. De mentor speelt een centrale rol bij de positieve groepsvorming.

Leerlingbegeleiding

Het Visser staat bekend om de goede leerbegeleiding. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en biedt ook de eerste ondersteuning. De mentor ziet de leerlingen wekelijks in het mentoruur en besteedt aandacht aan groepsvorming. Daarnaast helpt de mentor met het voorbereiden van bijvoorbeeld de toetsweek. Voor leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben zijn er andere specialisten, zoals de ondersteuningscoördinator, leerlingbegeleiders en begeleiders passend onderwijs. Ook bieden we trainingen aan op het gebied van faalangst, sociale vaardigheden en leren-leren.

Internationalisering

De moderne vreemde talen spelen bij het Visser Leiden een belangrijke rol. Voor elke moderne vreemde taal hebben we minstens één docent die native speaker is. Door samenwerking met veel buitenlandse partnerscholen en het organiseren van internationale projecten zorgen we ervoor dat onze leerlingen de kennis en ervaring ook echt kunnen toepassen. In de derde klas zijn er uitwisselingsprogramma’s, waarbij de leerling een actieve kennismaking heeft met de cultuur van een ander land. In de bovenbouw bieden wij leerlingen de kans mee te doen aan taalverrijkingsprogramma’s voor Frans, Duits en Spaans.

Tweetalig onderwijs (tto)

Op havo-, atheneum en gymnasium-niveau kun je bij het Visser Leiden vanaf de brugklas kiezen voor tweetalig onderwijs. Talenkennis is onmisbaar in een steeds internationalere samenleving. Tto heeft twee belangrijke doelen:

1. Het bevorderen van een goede Engelse én Nederlandse taalvaardigheid.
2. Het meegeven van een Europees en internationaal perspectief.

Bij tto krijgen onze leerlingen veel lessen in het Engels. Daarnaast worden extra activiteiten georganiseerd als projectdagen, excursies en voorstellingen die gericht zijn op tweetalig onderwijs. Door deze onderdompeling ontwikkelen de leerlingen een hoog niveau van het Engels én leren ze om de taal ook in de praktijk toe te passen.

Brede keuzemogelijkheden

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich breed kunnen ontwikkelen. Daarom bieden we veel verschillende vakken aan. Naast de talen Duits, Engels, Frans, Spaans en Chinees met bijbehorende verrijkingsprogramma's), kunnen leerlingen ook kiezen voor drama, (extra) muziek en kunst. Voor de sportievelingen is er (extra) sport, voetbal en BSM. Voor de technisch geïnteresseerde leerlingen is er technologie (met robotica!) en wiskunde D.