Design your future (brugklasfase)

Het Rotterdam Designcollege (RDC) is een school en niet zomaar eentje. De school is echt uniek in zijn soort. Ja, hoezo dan? Dat zullen we je uitleggen. Vind je het leuk om lekker bezig te zijn, dan ben bij het RDC op het juiste adres. Twee lange brugklasjaren met alleen maar leervakken zoals bij veel andere scholen? Niet op het Rotterdam Designcollege! Bij ons ga je direct aan de slag met supergave praktijkvakken als human design (bijvoorbeeld uiterlijke verzorging en haar- & huidverzorging), fooddesign (zoals koken met sterren, eigen restaurant en catering), modedesign, bloemdesign en je sluit af met gamedesign en robotica. Ook als je bij ons mavo of havo gaat doen krijg je vanaf klas 1 alle praktijkcursussen. Je kan dus nog echt alle kanten op.

Design your future (examenfase)

Na je brugklasjaren waarin je uitgebreid kennis hebt kunnen maken met de verschillende praktijkcursussen, kies je al direct in het derde jaar- binnen het thema Design - vier creatieve beroepsgerichte keuzevakken uit ons aanbod (bijvoorbeeld modetechniek, sign, 3D-design en interieurontwerp & -design). Nu ga je echt de diepte in en dit is nog niet alles. Om je opleiding nog boeiender te maken, volg je drie à vier jaar lang de ‘Design Jong Ondernemerschap’-route. Met jouw diploma Dienstverlening & Producten of Zorg & Welzijn, mavo of havo op zak heb je de vervolgopleidingen voor het uitkiezen.

Weet je wat nou zo leuk is aan het onderwijs van het RDC? Jij maakt het verschil. Of je nu een gerecht mooi opmaakt, twee gewone bosjes bloemen uit de supermarkt weet om te toveren tot een mooi boeket, of een etalage zo uitnodigend mogelijk decoreert waardoor niemand er meer zomaar aan voorbij loopt. Jouw eigen ideeën, jouw creativiteit, die maken het verschil. Je leert niet alleen de basis bij elk vak, maar je leert er ook je eigen creativiteit toe te passen waardoor iedereen denkt: wow!