Vak College Hillegersberg: een toekomstgerichte school waar je je eigen talenten leert ontdekken!

Doe-blokken

Op het Vak College Hillegersberg werken we in klas 1 en 2 met Doe-blokken; je kiest je eigen vakken. Acht uur per week ga je aan de slag met vakken als: sport, technologie, techniek, koken of theater. Of je kunt kiezen voor ons nieuwste creatieve Doe-blok: “de Winkel”. Hier ga je creatief aan de slag en maak je producten die we daarna kunnen verkopen in onze eigen VCH-Store. Elke periode kies je weer nieuwe vakken, zodat je kunt ontdekken waar je talenten liggen. Deze veelzijdigheid is één van de kernwaarden van het VCH.

Persoonlijk en bezig met jouw toekomst

Op het Vak College Hillegersberg heb je een eigen coach, die gesprekken met je voert over jouw ontwikkeling, een vast gezicht bij wie je altijd terecht kunt. Tijdens de lessen LOB (loopbaanoriëntatie) ben je bezig met jouw toekomst. Samen met je coach kijk je naar de talenten die je hebt ontdekt tijdens de Doe-blokken om uit te zoeken welke vervolgopleiding het beste bij je past.

De lessen op het Vak College Hillegersberg zijn praktisch ingericht. Veel doen en bewegen, maar ook veel variatie. Daarnaast staan we voor maatwerk. Zo krijgen leerlingen taal en rekenen op niveau (TRON). Dat houdt in dat er bijvoorbeeld wordt gevarieerd in het aantal uren taal en/ of rekenen. De ene leerling krijgt twee uur rekenen en één uur taal, bij de ander is dat precies andersom. Zo halen we het beste uit iedereen.

Samenwerking

Op het Vak College Hillegersberg werken we samen met verschillende MBO scholen en bedrijven in de buurt. Zo wordt een brug gelegd tussen het onderwijs en de praktijk. Kies je voor bouwen, wonen en interieur (BWI) dan krijg je ook echt les op onze eigen bouwlocatie. De leerlingen met het profiel dienstverlening & producten (D&P) gaan aan de slag in onze eigen VCH-store. Kom snel eens langs om een kijkje te nemen!