Daarom Johannes bosco! 

Flexonderwijs

Voor elk vak volg je een aantal verplichte lesuren: de kernlessen. Daarnaast kies je zelf ook een deel van je lesuren: de flexuren. Je hebt dus een lesrooster dat perfect aansluit bij wat jij nodig hebt of leuk vindt! Ga je voor extra uitleg van een bepaald vak, wil jij een Cambridge English certificaat behalen, je huiswerk op school maken, extra sporten of het havo-programma volgen? Aan jou de keuze!

(T)huiswerkvrije school

Bijna dan. Dankzij het flexrooster kun je ervoor kiezen om al jouw huiswerk op school te maken tijdens de huiswerkflexuren. Tijdens de huiswerkflexuren is er altijd een docent aanwezig die jou kan helpen met je huiswerk.  Zo heb je de juiste hulp bij het maken van je huiswerk en houd je thuis genoeg tijd over om te besteden aan dingen die je leuk vindt.

Talentvakken

Leren wordt pas écht leuk als je doet waar je goed in bent en wat je interesseert. Sportief, creatief, muzikaal of technisch: bij ons kun je je hart ophalen! In de brugklas kun je al aangeven welk talentvak jij erg leuk vindt en extra wilt volgen. En fijn voor je ouders, deze extra uren zijn gratis te volgen.

Sterk praktijkgericht onderwijs

In onze techniek praktijklokalen vind je de nieuwste techniek, zoals 3D-printen, lasertechniek, robotica en drone-besturen. Bij zorg en welzijn kun je koken, verplegen of je uitleven in onze schoonheidssalon. Zou je later een eigen bedrijf willen hebben? Bij economie en ondernemen leer je hoe dit werkt. Je krijgt tijdens deze lessen zelfs een bedrag om een klein bedrijfje te starten. Praktijkgerichte lessen worden in al onze leerwegen aangeboden.  

Deze tweejarige brugklassen hebben we: 

  • Op de mavo-Xtra maak je steeds keuzes die bij jou passen. Misschien gaat het leren je gemakkelijk af en wil je extra begeleid worden in jouw ambities om naar de havo te kunnen. Of ben je juist graag actief bezig en kies je meer verdieping in de praktische vakken. PO-advies: tl/ha, tl en kb/tl.
  • In onze beroepsgerichte leerwegen is ons onderwijs vanaf de onderbouw praktisch ingericht. Zo zit je niet alleen met je neus in de boeken, maar kun je aan het einde van het tweede leerjaar ook een goede keuze maken voor een beroepsgericht profiel in de techniek, de zorg, de sport of de dienstverlening. PO-advies: kb, bb/kb en bb.
  • In de ontdekkende leerweg werken we in thema’s, iedere zes weken staat een ander thema centraal. We leren ook wel uit boeken, maar we werken meer op de laptop en gaan vaak naar buiten om te leren. De ontdekkende leerweg is heel geschikt voor leerlingen die graag zelf ontdekken en het leuk vinden om actief bezig te zien. PO-advies: alle vmbo-niveaus en tl/ha.

Ga jij voor kansen, wil je zelf keuzes maken en kies je voor kwaliteit, dan ben jij bij het Johannes Bosco aan het juiste adres!