JOHANNES BOSCO – VOOR VMBO BB, KB, TL EN TL/HAVO

Het Johannes Bosco is uniek in zijn soort. Op onze school is heel veel mogelijk, werk je graag met je handen of duik je liever de boeken in? Je kunt kiezen uit verschillende tweejarige brugklassen:

  • Op de mavo-Xtra maak je steeds keuzes die bij jou passen. Misschien gaat het leren je gemakkelijk af en wil je extra begeleid worden om naar de havo te kunnen. Of ben je juist graag actief bezig en kies je meer verdieping in de praktische vakken. PO-advies: tl/ha, tl en kb/tl 
  • In de beroepsgerichte leerwegen is ons onderwijs vanaf de onderbouw praktisch ingericht. Zo zit je niet alleen met je neus in de boeken, maar kun je aan het einde van het tweede leerjaar ook een goede keuze maken voor een beroepsgericht profiel in de techniek, de zorg, de sport of de dienstverlening. PO-advies: kb, bb/kb en bb
  • In de ontdekkende leerweg lijken de lessen nog een beetje op wat je op de basisschool gewend bent. Je hebt bijvoorbeeld minder docenten die jou meerdere vakken geven. Je werkt vaak aan thema’s en leert hierdoor zelf te ontdekken en eigen keuzes te maken. PO-advies: alle vmbo-niveaus en tl/h

Rondleiding Johannes Bosco
Eva Noom, docent wiskunde en Mick geven een rondleiding door onze school en vertellen hoe wij het onderwijs op Johannes Bosco hebben ingericht

Leuk om te bekijken én om informatie over JB te horen!  Klik hier!

- Flexonderwijs:
Jij bent uniek en je leert op je eigen manier, je hebt talenten en zoekt uitdagingen. Daarom werken we op Johannes Bosco met een flexrooster en dat kun je perfect afstemmen op wat jij nodig hebt en leuk vindt. Voor elk vak volg je een aantal verplichte lesuren: de kernlessen. Daarnaast kan je zelf de overige lesuren kiezen: de flexuren. Ga je voor extra uitleg van een bepaald vak, wil jij een Cambridge English certificaat behalen, extra sporten of het havo-programma volgen? Aan jou de keuze!

- (T)huiswerkvrije school
 Je kunt ervoor kiezen om je huiswerk iedere dag op school te maken. Tijdens de huiswerkflexuren is er altijd een docent aanwezig om je te helpen met je huiswerk. En door je huiswerk op school te maken, houd je thuis genoeg tijd over om te sporten of met vrienden af te spreken.

- Talentvakken
Als je kunt doen wat je interesseert en waar je goed in bent, dan ga je toch nooit meer met tegenzin naar school? Bij ons vind je een uitgebreid aanbod van talentvakken. Ben je technisch, sportief, muzikaal of creatief, dan kun je je hart ophalen! Je kunt er zelfs voor kiezen om examen te doen in jouw gekozen talentvak.

-JB-actief
Aan het einde van de dag is er een uitgebreid JB-actief programma. Aansluitend op het lesrooster worden er van 15.05 tot 16.35 uur sportieve, muzikale, technische en kunstzinnige activiteiten georganiseerd. Wat kies jij?

Wil je nog meer weten? Alle informatie vind je op onze website via deze link

Inschrijven voor Johannes Bosco
Inschrijven voor onze school kan vanaf 22 januari 2024 via onze website. 

Het Johannes Bosco is, samen met het Trinitas College Han Fortmann en het Regius College in Schagen onderdeel van de Pontis Onderwijsgroep. Pontis zorgt voor verbinding en slaat samen met haar scholen een brug naar de toekomst voor al onze leerlingen, met aandacht voor ontwikkeling in een eigentijdse en betrouwbare omgeving.