HAN FORTMANN – KANSEN, KEUZES EN KWALITEIT

Starten op de middelbare school is spannend. Er zijn veel veranderingen wanneer je je vertrouwde bassischool verlaat en mag starten in de brugklas. Maar nog voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Het Han Fortmann heeft de volgende brugklassen:

  • mavo/havo: Mogelijkheid tot extra sport, dans/drama, film, art & design, muziek of techniek. 
  • havo/vwo: Extra keuzevakken zijn sport, dans/drama, fim, art & design, muziek en techniek. 
  • Tweetalig onderwijs (havo/vwo-niveau): leer jij Engels spreken op topniveau? Met ongeveer de helft van de vakken in het Engels.
  • vwo (atheneum en/of gymnasium): vind jij leren leuk? Interesseert taal en cultuur je? Kies dan voor de reguliere atheneum-leerlijn óf gymnasium met Grieks en Latijn.

Op het Han Fortmann hebben wij 3 kernwoorden die je je gehele schoolloopbaan weer tegenkomt. Kansen, keuzes en kwaliteit.  Weten hoe wij deze waarmaken? Hieronder een aantal voorbeelden.

Kansen
- De wereld aan je voeten! Of het nou gaat om tweetalig onderwijs, een internationale uitwisseling met onze partnerscholen in Italië, of ben jij meer een digitale wereldreiziger? Ook vanachter je laptop en in de klas kan je bij ons op hoog niveau taalcertificaten behalen voor Duits, Engels en/of Frans.

- Starten op het havo en doorstromen naar vwo? Doorstromen of koers wijzigen, bij ons is niks te gek en doen we graag wat goed is voor jou. Weet je het even niet meer? Samen met jouw mentor vinden we weer het juiste pad. Je bent niet alleen, we doen het samen, met en voor elkaar.

Keuzes
- Doen wat je echt leuk vind. Zo wordt jouw schooltijd onvergetelijk, meer sporten of juist meer tijd voor kunst of muziek? Het kan al vanaf het begin, aan jou de keuze. - Allerlei keuzes brengt soms wat stress met zich mee. Kan je niet kiezen? Er is binnen onze school ook ruimte voor extra activiteiten denk bijvoorbeeld aan het vak Robotica, leren debatteren, olympic moves of meedoen aan ‘de grote prijs’, hét muziekspektakel van Trinitas. Waar ga jij voor?

Kwaliteit
- Het gebouw lijkt dan misschien wel groot, van binnen zorgen we voor een huiselijk gevoel. Binnen no-time voel jij je thuis en veilig. We zorgen voor een goed groepsgevoel in de klas en gaat het even niet zo lekker? Bij ons heb je extra mentoruren, zo kan je er altijd in alle rust over praten en samen zorgen voor een oplossing.
- In de huidige wereld is leren bijna niet meer mogelijk zonder notebook. Zo zijn onze lesmethodes een mix van digitaal leren en met je neus in de boeken. En mocht je nou toch een zwarte rugtas hebben, dan is er gelukkig nog altijd je eigen kluisje.

Het Han Fortmann is, samen met het Trinitas College Johannes Bosco en het Regius College in Schagen onderdeel van de Pontis Onderwijsgroep. Pontis zorgt voor verbinding en slaat samen met haar scholen een brug naar de toekomst voor al onze leerlingen, met aandacht voor ontwikkeling in een eigentijdse en betrouwbare omgeving.