WAAROM UNIC?

Neem je graag zelf initiatieven en vind je het leuk om samen te werken? Kies dan voor UniC, een eigenzinnige openbare school voor havo-vwo. Wij bieden uitdagend onderwijs waarin je jezelf leert kennen, leert samenwerken en leert te ondernemen. De steeds veranderende samenleving vraagt namelijk om mondige, flexibele, creatieve én zelfbewuste jongvolwassenen. Daarmee bieden wij een diploma met meer-waarde!

samenwerkend leren

Op UniC werken we in ‘maatjescirkels’, groepjes van ca. vijf leerlingen, waarmee je allerlei opdrachten uitvoert. Dat is super leerzaam: je leert gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, taken verdelen, afspraken maken en omgaan met verschillen. Als groepje ben je zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de opdracht en door het met elkaar na te bespreken, leer je ook ontzettend veel over jezelf en over de anderen.  

ondernemend leren

Stel je voor dat je een restaurant met je klas gaat beginnen, word je dan de kok, de entertainer of de bedrijfsleider? Bij ons zit je niet alleen maar met je neus in de boeken, maar leer je door te doen. Zo ook bij het vak  ‘motivaktie’. Daar krijg je de kans om zelf projecten te bedenken en leer je deze aan de hand van een ontwerpcyclus uit te voeren. Op UniC krijg je dus veel verantwoordelijkheid en laten we je zien dat leren leuk is. 

jezelf leren kennen

Je houdt een presentatie op de mentoravond, waarin je aan je ouders vertelt wat je de afgelopen periode hebt geleerd. Je reflecteert daarop: waar ben ik trots op? Waar wil ik de komende tijd aan werken? Door samen met anderen terug te kijken, krijg je een steeds beter beeld van je talenten, mogelijkheden en wensen. En je zal steeds beter antwoord kunnen geven op de vragen: Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’. 

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten? Neem een kijkje op onze website voor groep 8, www.unicopenhuis.nl en bezoek ons Open huis en de Open lesmiddagen.