UNIC-COMMUNITY: WEES JEZELF!

Vanaf het moment dat je onze school binnenstapt, voel je de positieve en gezellige sfeer. Iedereen is welkom en iedereen doet mee. UniC is de plek waar jij jezelf kunt zijn en waar saamhorigheid heerst. 

ONTWIKKELINGSGERICHT ONDERWIJS

Met ons innovatieve onderwijs zetten we ons in om jou te begeleiden naar jouw diploma. Waarbij we altijd kijken naar jou: waar sta je nu en wat heb je nodig om de volgende stap te kunnen zetten? Het draait dus niet (alleen) om het eindresultaat. Jouw ontwikkeling staat centraal. Daarbij stellen we onszelf de vraag: wat heb jij nodig aan kennis en vaardigheden, in de huidige én toekomstige maatschappij?

Je leert reflecteren en kritisch én creatief denken. En fouten maken mag bij ons! Daar leer je juist van. Zo ontdek je steeds beter wie je bent, wat je kan en wat je wil. Ook samenwerken is belangrijk bij ons. Doordat bij UniC iedereen anders is, leer je veel van elkaar. Je leert verschillende standpunten te begrijpen, je leert van elkaars kwaliteiten en ontwikkelt sociale vaardigheden die onmisbaar zijn in je studie of werk.

UNIC-DOCENTEN: MEER MENTOR DAN LERAAR

Onze docenten zijn veel meer dan alleen leraar: het zijn toegewijde begeleiders die een sterke band hebben met leerlingen. Ze luisteren naar je en praten met je over hoe je je voelt. Het zijn doeners die zelf hun (digitale) lesmateriaal ontwikkelen. Ook dat past helemaal bij onze eigenzinnige aanpak. Het zorgt voor creatieve, digitale werk- en leervormen. Je maakt bijvoorbeeld zelf een kookvideo in het Frans of probeert te ontsnappen uit een escape room. Dit alles zorgt ervoor dat leren leuk is!

UNIC IN DE PRAKTIJK

Een aantal kenmerken van de eerste drie jaar: 

  • Brede driejarige onderbouw
    In het eerste jaar draait het erom dat je goed landt op UniC en leer je je klasgenoten kennen. Pas na drie jaar kies je tussen havo of vwo, waardoor je de tijd hebt om jouw niveau te ontdekken.
  • Kleine mentorgroep (15 leerlingen)
    We bieden meer individuele begeleiding, waardoor we persoonlijke groei kunnen stimuleren en extra kunnen letten op hoe het met je gaat.
  • Leren in thema's en projecten
    Naast vakken zoals Nederlands krijg je les in thema's en projecten. De echte wereld is immers ook niet ingedeeld in nette vakjes en hokjes. Zo komen in het thema maatschappij de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en economie samen. En ervaar jij hoe deze vakken met elkaar verbonden zijn. 
  • Maatjescirckel: de MC's
    Je werkt en leert met vier andere leerlingen in een maatjescirkel, de MC. Dit groepje wisselt iedere twee maanden. Dit helpt ook bij het maken van nieuwe vrienden.
  • Het vak MotiVaktie 
    Je mag hier je eigen project verzinnen! Je maakt een plan van aanpak en voert het uit. Zo stimuleren we jouw passie, talent en het nemen van initiatief.  
  • Geen cijfers, wel driekleurenfeedback 
    Geen cijfers in de brugklas. Wel een onderbouwde beoordeling, die je laat zien wat je al goed doet en waar je nog in kunt ontwikkelen.
  • Huiswerkarm 
    We begeleiden jou zoveel mogelijk op school bij het leren. Op die manier heb jij daarna tijd voor ontspanning.

Aan het einde van leerjaar drie kies je een vakkenpakket. Dat betekent dat vakken vanaf de vierde klas wat anders worden vormgegeven om je stap voor stap voor te bereiden op het examen.

Nieuwsgierig geworden? Kom sfeer proeven tijdens ons Open Huis en de Open lesmiddagen. Ga naar de  speciale groep 8-website: unicopenhuis.nl.