Wings Niekée

Wij vinden dat je het beste leert door te denken én te doen. Daarom kijken we niet alleen naar wat jij op het vmbo moet leren, maar ook naar wat je graag zou willen doen. We steunen je in je zoektocht om jezelf te ontdekken en zorgen dat jij met je diploma op zak klaar bent om de wijde wereld in te gaan.

Op Wings Niekée bereiden we je voor op de toekomst. We zorgen ervoor dat je kennismaakt met het bedrijfsleven en de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. En dat kan niet alleen binnen de muren van een schoolgebouw. Daarom kijken we meteen in het eerste schooljaar naar wat jij wilt ontdekken en laten we je praktijkervaring opdoen.

Leren met je handen
Een kijkje binnen onze schoolmuren laat al snel zien dat wij leren door te doen erg belangrijk vinden. Naast je normale schoolvakken, krijg je als leerling van Wings Niekée ook veel praktijkuren. In die uren ga je creatieve dingen doen, zoals schilderen, ontwerpen, muziek maken, technische snufjes uitvinden, koken, tekenen/schetsen, programmeren of dansen. Jij bepaalt! Zo maak je op een leuke manier kennis met de vele beroepen die er bestaan en ga je goed voorbereid de wijde wereld in. 

Onze visie op leren
Wings Niekée beweegt mee met de leervraag van morgen. Daarom helpen we je om jezelf te ontwikkelen tot een enthousiaste, zelfverantwoordelijke en zelfverzekerde leerling. We dompelen je onder in verschillende sociale situaties en stimuleren jouw maatschappelijke betrokkenheid. Dat doe je door te ontmoeten, te doen, te leren van wat er al is en door jezelf te leiden.


Wings Agora

Je hebt dromen. Je bent nieuwsgierig. En je wilt de wereld op je eigen manier ontdekken. Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
 
Onze visie op leren
Wings Agora is er voor de leerlingen voor wie algemeen middelbaar onderwijs niet passend genoeg is. Natuurlijk moet je een bagage aan verplichte kennis hebben, maar binnen Wings Agora is die kennis niet vak- maar persoonsgericht. We kijken naar wat jij nodig hebt en laten jou de wereld op jouw eigen manier ontdekken.

Challenges
Wij werken niet met vakken en toetsen, maar met challenges. Dat zijn problemen die jij op wil lossen, vragen die je hebt of dingen die jij graag wil maken. Door challenges en andere activiteiten leer je veel over jezelf, de wereld om je heen en ontdek je wat je leuk vindt om later te doen. En je leert zo ook heel veel vaardigheden. Daar pluk je levenslang de vruchten van!

Dagstructuur
Op Wings Agora heb je veel vrijheid, maar dat is geen vrijblijvendheid. Je werkt als leerling van Wings Agora daarom intensief samen met jouw coach (mentor). De coach is voor jou en je ouders het eerste en belangrijkste aanspreekpunt. Jullie zorgen er samen voor dat je je niet eenzijdig ontwikkelt en dat je jouw horizon verbreedt.

Ouders
In onze filosofie zorgen de ouders/verzorgers, coach en docenten met elkaar voor het beste leerklimaat. Daarom verwachten we van jouw ouders/verzorgers een betrokken en actieve rol. Zo bieden sommige ouders stageplaatsen aan, of geven ze workshops of inspiratiesessies waarbij ze hun passie delen.

Diploma

Ook op Wings Agora doe je een regulier examen op vmbo-, havo- of vwo-niveau. Dat doe je binnen het aantal jaren dat daarvoor staat, maar via een andere weg. Je maakt samen met je coach afspraken over hoe jij je de kennis eigen gaat maken die je nodig hebt om te slagen.